Vrouwen en handtassen, ze hangen bijna onlosmakelijk samen. Een handtas behoort namelijk tot de basisuitrusting van de meeste vrouwen. Maar welke handtassen zijn dit seizoen hot en trending? En welke handtassen passen bij jouw stijl en imago? Wij zochten de mooiste exemplaren voor je uit.

Handtassen met een kliksluiting

Het klikslotje aan een handtas is bijna zo oud als de straat, maar is helemaal terug van weggeweest. Handtassen met deze vintage sluiting zijn namelijk hot! Je hoeft je zelfs niet te beperken tot één sluiting, maar je mag tassen uitkiezen met zoveel mogelijk kliksluitingen.

Welke trendy handtas past er bij jou? - flashmagazine.be
©Glowsly

Transparante handtassen

Vind jij nooit iets terug in je handtas? Dan is deze trend misschien wel de perfecte oplossing voor jou: een handtas gemaakt van transparant materiaal. Zo zie je perfect wat er in je handtas terug te vinden is. Wel opletten: nothing is private anymore, want werkelijk iedereen ziet wat in je transparante handtas zit.

Welke trendy handtas past er bij jou? - flashmagazine.be
©Instagram

Mini duffle tassen

De volgende in de rij zijn de kleinere broertjes van de duffle bags. Deze tassen worden vaak door mannen gebruikt bijvoorbeeld om te gaan sporten. Maar nu zijn er ook kleinere, elegantere varianten die perfect geschikt zijn als handtas.

©Glowsly

Belt bags

Vorig jaar zagen we de fanny pack al terugkomen als trend, maar dit seizoen gaan we voor een meer geraffineerde versie van de gordel-handtassen. Mooi afgewerkte tassen in leer, met prints, mooie snoeren en in de meest uiteenlopende kleuren die je rond je middel draagt. Perfect voor de zomerfestivals of eender welke gelegenheid.

Welke trendy handtas past er bij jou? - flashmagazine.be
©Glowsly

Welke handtas past perfect bij jou?

Om te weten welke tas geschikt is voor jou, kijk je best naar je lichaamsbouw en je figuurtype. Hier drukken we op het belang van verhoudingen. Als je bijvoorbeeld redelijk klein bent en fijn gebouwd, dan kies je het beste een handtas met dezelfde omschrijving. Een te groot exemplaar zorgt er namelijk voor dat je nog kleiner lijkt. Omgekeerd geldt hetzelfde: ben je groot en/of gezet, dan kies je beter een middelgrote tot grote handtas, want een te kleine tas gaat je nog groter en breder doen lijken. Hierbij hanteren we deze regel: groot doet klein nog kleiner lijken en klein maakt groot nog groter.

Dus als we je binnenkort tegenkomen, verwachten we dat je de perfecte handtas aan je arm of rond je middel draagt!

Liefs,
Caroline & Palmira