We houden allemaal van een mooie hak of een comfortabele sneaker, maar wanneer we het beste van deze twee werelden willen combineren, komen we uit bij de stijlvolle ballerina. Comfy, maar toch elegant onder elke outfit. Het is dan ook een model dat je zeker in je kast moet hebben!

Sterren zorgen voor bekendheid

Dat de ballerina afkomstig is van de balletschoen is een no-brainer. Toch duurde het even vooraleer deze schoen ook naast het podium gedragen werd. Eind 1940 ontwierp de alombekende Rose Repetto haar eerste ballerina. Een echte doorbraak maakt Repetto in 1956 met een exemplaar dat geïnspireerd was op niemand minder dan Brigitte Bardot. Zij verscheen op het witte doek met een paar rode ballerina’s in de film ‘And God Created Woman’. Hierdoor werd de ballerina een echte hit! De schoen ging in massaproductie en verkocht razendsnel. Toen ook Audrey Hepburn, een jaar later, in 1957, gespot werd met een paar zwarte ballerina’s in de film ‘Funny Face’, was de ballerina écht gelanceerd; net zoals ze dat deed met the little black dress.

Zo kwam de ballerina tot stand - Flashmagazine
© The Telegraph

Altijd trendy

Vandaag de dag is zowat iedere vrouw in het bezit van een paar ballerina’s, en terecht! Deze schoen kan het hele jaar door gedragen worden en staat prachtig onder elke outfit.

Zo kwam de ballerina tot stand - Flashmagazine
© Fashion Tasty

Ook mannen hebben best bepaalde modellen standaard in hun kleerkast. Wij zetten ze op een rijtje.

Bron: Lolo the Ballerina