Auwtch, blaren! Iedereen heeft er wel eens last van. Vooral bij dat nieuw paar schoenen of die vreselijke pumps duiken de blaren al snel op. Zeker bij hogere temperaturen hebben veel mensen last van blaren. Maar dat is binnenkort verleden tijd want onze guesteditor Frederik Claes van Lorenz brengt raad!

Hoe krijg je nu juist blaren?

Aha, die ene blaar is ontstaan omdat een deel van je huid aan wel erg veel wrijving werd blootgesteld. Vooral wanneer je voet lichtjes bezweet is, ontstaan er sneller blaren. En waarschijnlijk zag je het al wel aankomen want eerst ontstaat er een rode vlek… Blijf je dan toch nog verder gaan, dan krijg je een blaar als gevolg.  Vreselijk! Maar dankzij mijn tips ga je echt heel wat minder last hebben van blaren.

Tip 1 – Kies de juiste schoenmaat

Ik kaartte het eerder al eens aan. Een goede pasvorm is super belangrijk! Koop dus zeker nooit schoenen die te klein zijn. Maar ook te grote schoenen zijn niet meteen aan te raden…  Twijfel je over jouw schoenmaat? Spring dan gerust eens binnen en ik help je meteen met de juiste pasvorm en maat te kiezen.

Tip 2 – Kies voor lederen schoenen

Ook deze tip heb ik al eens aangehaald in een vorig artikel. Niet alleen voor de ondersteuning van je voet zijn kwaliteitsschoenen belangrijk. Lederen schoenen zullen er ook voor zorgen dat je minder blaren krijgt! Waarom leer? Wel, leder ademt beter dan kunststof. Bovendien vormen lederen schoenen zich beter naar de vorm van je voet. Dat is dus een win-win situatie.

Tip 3 – Inlopen

Dacht je dat het een fabeltje was dat je schoenen eerst even moet inlopen? Nee hoor! Dat klopt. Nieuwe schoenen hebben namelijk tijd nodig om zich te vormen naar de unieke vorm van jouw voeten. Eenmaal ingelopen zullen ze als gegoten zitten.

Tip 4 – Vermijd zweetvoeten

Heb jij last van zweetvoeten? Dat is helemaal niet raar hoor. Veel mensen hebben er last van. Maar zweetvoeten zijn meestal een grote oorzaak van blaren. Probeer je voeten eens te wassen met koud water (zonder zeep), droog ze daarna goed af met een propere handdoek. Voor je je sokken aantrekt, kan je best wat talkpoeder aanbrengen op je voeten. Je zal zien, dat je minder blaren zal krijgen!

Tip 5 – Kies voor goede sokken

Niet alleen kwaliteitsschoenen zijn belangrijk. Ook de sokken kunnen een belangrijke rol spelen. Naden kunnen extra wrijvingen veroorzaken waardoor blaren kunnen ontstaan. Kies dus voor naadloze sokken en je kan best katoenen of wollen sokken kopen.
Zo, dankzij deze tips zal je veel minder of zelfs geen last meer hebben van blaren! Spring gerust eens binnen in onze winkel, ik zal je met veel plezier verder helpen indien je nog andere problemen zou hebben.
Redactie voorzien door schoenenexpert Frederik Claes van Lorenz