Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Om het gemis van de zomer een beetje te compenseren, maak ik het binnen onweerstaanbaar gezellig. Kaarsjes in huis, warme plaids en mijn glazen potten in de keuken gevuld met ouderwetse zandkoekjes. Het lijkt wel of onze poezen nog intenser genieten en het ronduit zalig vinden om te cocoonen. Ze nestelen zich ongegeneerd met hun fluffy poten in de lucht op de sofa. Bij zo’n tafereeltje smelt ik helemaal weg en geef ik me voluit over aan dit herfstseizoen.

Aan mijn interieur kan je duidelijk merken dat ik een echte kattenliefhebber ben. Van kussens, schilderijen tot plantenbakjes toe, de kat is alom aanwezig. Op een stijlvolle manier mag ik wel zeggen, enkel mijn dressing is pure kitsch, maar dat is dan ook de bedoeling. Daar zie je het leven door een roze bril, ook al heb je er geen op. Ik heb mezelf verboden nog meer cute stuff te kopen, omdat ik er gewoon geen plaats meer voor heb. Alles staat heerlijk volgepropt, je weet niet waar kijken. Oergezellig, kom dat zien, ik zou er zelfs een inkomprijs voor kunnen vragen!

Ach, in deze tijden genieten we maar des te meer in onze bubbel thuis. Wist je dat cocoonen “zich terugtrekken in huiselijke kring” betekent? Ik vind dat deze beschrijving een beetje dubbelzinnig klinkt: mama en papa gaan cocoonen, weetjewel? Gelukkig hebben wij enkel twee katten waar we rekening mee moeten houden. Of net niet.

Jezelf eens afsluiten van de buitenwereld en knusjes samen zijn, dat is de boodschap. En coronaproof! Maar vergeet vooral ook niet te genieten van de buitenwereld, de verlichte winkelstraten en kerstetalages, en vooral de mensen rondom je heen. 

Cocoonen mag, maar niet voor eeuwig!

DELEN