September: tijd om de kids weer voor te bereiden op een nieuw schooljaar. Het ideale moment om ook hun garderobe eens onder handen te nemen. Dankzij deze 3 tips krijgen jullie alvast een goed moderapport! 

1. Kies comfort over trends

Uren op de schoolbank zitten en ravotten op de speelplaats: kinderkleding moet boven alles comfortabel zijn. Laat je kids tijdens het passen van nieuwe kleding ook even springen, buigen en ter plaatse joggen: zo merk je meteen wanneer de kleren ergens niet goed zitten. 

2. Ga voor één kleurenschema

Als je altijd binnen een kleurenschema blijft, passen alle kledingstukken goed bij elkaar. Blauw, wit en bruin zijn bijvoorbeeld kleuren die altijd samengaan, zodat je geen stress moet hebben bij het samenstellen van de outfits. Maar hou hier niet té hard aan vast en kies ook enkele kleurrijke items om de schooldag op te vrolijken! 

3. Laat je kinderen mee kiezen

Het wordt snel verleidelijk om je mini-me’s te zien als levende paspoppen en hen naar jouw smaak te kleden. Toch is het belangrijk om ook hun mening te vragen zodat ze hun persoonlijkheid in de look kunnen steken. Is je kind tussen 2 en 4, laat hem of haar dan kiezen tussen 2 truien. Als je kind ouder wordt, laat je hem of haar geleidelijk aan zelf mee outfits samenstellen. Jep, ook al is dat een prinsessenjurk met regenlaarzen! 

DELEN