De weergoden verwennen ons deze zomer met een flink aantal zomerdagen. De nodige verfrissing is dus altijd welkom. Daarom somt toerisme Limburg speciaal voor jullie de leukste stranden op in Limburg. Let’s go to the beach!

De Wouterbron – Maaseik

Deze ecologische zwemvijver biedt authentieke puurheid van water, strand en natuur. De dagelijkse verversing van 1 miljoen liter water zorgt voor een uitzonderlijke waterkwaliteit. Natuurbad de Wouterbron is een oase van rust en herbronning in deze drukke tijden, zowel voor jong als oud. Zelfs op topdagen is er een zee van ruimte. Genieten kan zowel in het water als aan de strandbar. Nog plezanter is het happy hour tussen 17u en 19u. Schol!

Meer info

 

Kelchterhoef De Plas – Houthalen-Helchteren

Op zoek naar een daguitstap vol zwemplezier? Passeer dan zeker eens bij De Plas in Houthalen-Helchteren. De zwemvijver van 20 ha en het zandstrand met afgebakende zwemzone zijn ideaal voor een zomerse dag vol waterpret. Met je voeten in het zand geniet je van alles wat een strand te bieden heeft. Zwemmen is enkel toegelaten binnen de voorziene zwemzone en tijdens de openingsuren. De zwemzone is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus van 10u tot 18u, op voorwaarde dat de groene vlag uithangt.

Meer info

 

Dagstrand De Steenberg – Kinrooi

BRON: Toerisme Kinrooi

Dit prachtige zandstrand is de hemel op aarde voor zonnekloppers en waterratten. Lekker luieren, zalig zonnen, zorgeloos zandkastelen bouwen, wondermooi wandelen, … Hier moet je je ogen niet sluiten om je aan één of andere zuiderse Costa te wanen. Op zonnige dagen houden professionele redders een oogje in het zeil.

Meer info

 

Paalse Plas – Beringen

BRON: Toerisme Beringen

Op de oevers van de 40 hectaren grote plas vind je een lig- en speelweide, een strand, een beachvolleybalveld en een avontuurlijke speeltuin met een supergroot speelschip voor de piraten onder ons. Kortom, voor ieder wat wils! Zoek je spullen bij elkaar en maak je klaar voor een dagje aan het strand. Geen zin om de koelbox vol te laden? Dan biedt het Fietscafé een heerlijk alternatief! De zwemvijver is geopend in juli en augustus tussen 12u en 19u. Enkel bij de groene vlag is er een reddingsdienst aanwezig en is zwemmen toegelaten.

Meer info

 

Goolderheide Strandbad – Bocholt

Goolderheide
BRON: Camping.be

Je kent wel van die postkaarten met witte stranden en een blauwe zee. Vakantiepark Goolderheide heeft zijn eigen zee, een zee van amusement! Heerlijk luieren in het zand terwijl de kinderen zich uitleven, wat wil je nog meer. Comfort en verzorgd sanitair? Ook daar kan je op rekenen.

Meer info

 

Recreatiepark Jomoco – Lanaken

Dit chalet-en recreatiepark is 36 ha groot. Het ligt in een zeer bosrijke omgeving aan de rand van Lanaken. Het kampeerverblijfpark is zeer ruim van opzet. Op de kavels, van minimaal 300 m² en maximaal 500 m², staan mooie chalets in diverse uitvoeringen waar je, in alle stilte en rust, kunt genieten van de natuur. Jocomo beschikt over een taverne en frituur, een zwembad met terras en poolbar, een kinderbad, een natuurspeelvijver, een visvijver, een tennisbaan, een petanquebaan, een taverne, een speeltuin, speel-en sportterreinen, trekkersplaatsen en trekkershutten. Het zwembad en kinderbad, met gratis te gebruiken ligbedjes, zijn in juli en augustus open van 10 – 19 u.

Meer info

 

Kikmolen – Maasmechelen

Strand - Kikmolen
BRON: Kikmolen.be

Neem bij warm weer een plons in ons prachtig 2,7 ha groot natuurzwembad. Kom tot rust op onze uitgestrekte ligweide of op het zonne-eilandje. Meer zin in avontuur? Ontdek onze twee spectaculaire waterglijbanen! De langste waterglijbaan voert je met een duivelse snelheid doorheen de vele bochten. In de buisglijbaan kun je zelfs met je eigen rubberen bootje glijden! Ook de allerkleinsten kunnen naar hartenlust plonzen. De bodem is slechts 30 cm diep en loopt zeer zachtjes af naar een maximale diepte van 1,80 m. Kinderen kunnen zich uitleven in onze grote speeltuin. Schuif van de glijbaan, kruip in de draaimolen, duik in de schommelmand. Leef je uit in het ruimtenet of verover het klimklauterfort! Kortom, alles om een leuke dag met de kinderen door te brengen.

Meer info

Neem dus snel dat strandlaken, wat zonnecrème en trek je badkleding aan en geniet van een dagje op het strand, vlak bij je thuis.

www.toerismelimburg.be