Duurzaam, veelzijdig en natuurlijk

Het gebruik van bamboe is bezig aan een echte opmars. Het is dan ook een zeer veelzijdig materiaal, waardoor er veel producten van gemaakt kunnen worden. Interesse om je leven een beetje duurzamer te maken? Lees dan zeker verder, want wij stellen de leukste items van bamboe voor!

Kleding

Doordat de bamboe vermalen en verhit wordt, breken enzymen de bamboe af. Hierdoor komen vezels vrij waar uiteindelijk het garen van wordt gesponnen. Textiel van bamboe heeft trouwens ook een aantal voordelen:

  • door zijn ronde structuur valt het heel soepel en superzacht rond de huid;
  • het stofje voelt heel koel aan in de zomer en warm in de winter;
  • de textiel is gemakkelijk opnieuw te verven.

 

 

Bier en wijn

We kennen veel soorten bier, maar heb je al van ‘Bambusa Cerveza’ gehoord? Het is een Mexicaans licht of donker bier dat gemaakt is op basis van bamboe met een kruidige, citrusachtige smaak en lage bitterheid.

Frisse bamboewijn wordt gemaakt met de bamboe die in de onvervuilde natuur wordt geteeld. Er wordt een hoogwaardige, pure geproduceerde drank in de bamboe gegoten en zo groeit de bamboe, waar de wijn in zit, verder. Op die manier wordt de wijn op natuurlijke wijze geïnfiltreerd met bamboesap.

 

 

 

 

Accessoires

In principe kan je overal in huis iets van bamboe toevoegen. Zo bestaan er meubels, badkuipen, rolgordijnen… met bamboe als basismateriaal. Er bestaat ook veel keukengerei uit bamboe zoals verschillende snijplanken, bestek enzovoort. En je kan het zo gek niet bedenken… maar zelfs scooterhelmen worden tegenwoordig gemaakt uit bamboe!

DELEN