Therapeuten Lore Alfarano & Natalia Al-Mbaidin (Start2Live) uit Houthalen zijn een gezonde mix van onberispelijke schoonheid én een helder stel hersens. Ze onderscheiden zich met oogstrelende motivatievideos en onderbouwde captions op sociale media. 

Jullie glunderen van zelfvertrouwen! Hoe doen jullie dat?! 

N: Grappig dat je dat zegt! (lacht) Zelfliefde was lang een hekel punt. Als eerste generatie migrant, dacht ik vaak: ‘Je bent raar. Je past hier niet en bent niets waard.’ Wanneer de ommekeer? Geen idee! Ik wilde geen seconde meer verspillen aan het overbodig bekritiseren van mezelf. Dapper hé! 

L: Ook voor mij is het een intensief proces geweest. Als adolescent was ik mijn eigen grootste bully. Ik was verschrikkelijk hard en kritisch over mijn uiterlijk en de indruk die ik naliet. Nu is er soms nog zelftwijfel, maar ik kan het van me afzetten voor het overheersend wordt. 

Vanwaar die fascinatie door Mode en Beauty? 

L: Het volgen van trends is niet nieuw. Het vervult een belangrijke rol in onze samenleving. Vanuit een psycho-sociaal kader zien we een sterke drang om je aan te sluiten bij gelijkgestemden. Bij een groep horen biedt veiligheid en bescherming. Perfect om te overleven, toch?! 

N: Hoe vaker we een mode-item zien op straat, hoe meer onze hersenen aan dat beeld wennen en hoe mooier we het vinden. Hetzelfde geldt voor het ‘schoonheidsideaal’. Velen focussen op wat ze veelvuldig zien op sociale media. Zo word je als vanzelf onzeker! Gelukkig investeren veel modehuizen bewust in diversiteit. Dat vinden wij fantastisch! 

Hebben jullie tips voor wie zich niet goed in zijn vel voelt? 

N: Het is makkelijk jezelf voor de kop te geven. We trappen allemaal in die val. Maar als je je zelfwaarde van anderen laat afhangen, voel je je nooit goed genoeg. Zoek tools die je op een positief pad houden. Mediteer, wandel, gebruik humor en bewaak je grenzen als een bodyguard! (lacht) 

L: En wanneer je een slechte dag hebt… Vergeef het jezelf! Natuurlijk mag je inspiratie opdoen, maar gebruik fashion niet om je anders voor te doen. Zie het als een expressie van wie je bent, dan is het een fantastisch middel om je schoonheid te benadrukken! 


DELEN