Een ageless-vrouw heeft een andere make-up nodig dan een twintiger. MakeUpDate Artist Renilda Luts geeft je 10 handige tips om 10 jaar jonger te ogen.

1. Oppepper

Begin altijd met het reinigen van je huid. Gebruik een serum dat genoeg voedt en zorgt voor een liftend effect. Het haalt de natuurlijke glow van je huid naar boven en is een goede basis voor make-up.

2. Begin met je ogen

Collageenstimulerende eye pads kunnen wonderen doen gedurende de tijd dat jij je ogen opmaakt. Tip: A/N/G Cosmetics Lift Up Eye Treatment Pads.

3. Wenkbrauwen

Een mooie wenkbrauw geeft een fantastisch liftend effect. Zet ze niet te veel aan, maar maak met een poeder lichte streepjes. Begin aan de binnenkant, werk omhoog naar het hoogste punt en van daaruit naar de buitenkant. Fixeer ze met een lichtgetinte wenkbrauwgel.

4. Frisse ogen

Zorg voor een frisse uitstraling en een liftend effect door op de oogbol wat glans aan te brengen. Voor een wakkere blik gebruik je vervolgens een nude kleur zoals karamel. Bij een donkere huid kies je voor warme tinten, alles tussen beige en goud. Werk af met een eyeliner. Begin aan de buitenkant en stop halverwege zodat je ogen niet kleiner lijken. Tip: Shiseido Aura Dew Face, Eyes, Lips.

5. Bambiwimpers

Gebruik een primer. Je wimpers hebben net als je huid verzorging nodig. Hoeft het niet, gebruik dan geen waterproof mascara. Tip: Revitalash heeft een goede primer, mascara en browgel!

6. Foundation

Niet alle delen van je gezicht hebben foundation nodig. Meestal rondom de neus, de kin en het voorhoofd. Smeer licht uit naar de overige delen, maar sla de huid rond je ogen zo veel mogelijk over. Vergeet je hals niet! Kies een tint waarin weinig roze zit. Okerkleurige foundation doet het meestal goed.

7. Concealer

Breng een concealer altijd na de foundation aan, maar wees er zuinig mee! Voorzie het alleen in het gootje onder je ogen, dus niet over het hele onderooglid omdat het in de rimpeltjes trekt.

8. Shape it

Breng een bronzer hoog aan op je jukbeenderen en vanuit je wenkbrauwen naar je haargrens toe op je slapen. En ook onder je kin, waar je vaak een wat witter driehoekje hebt.

9. Frisse wangen

Een goede blush geeft frisheid aan je gezicht. Breng deze hoog aan op je jukbeen in een perzik- of roze kleur.

10. Jonge mond

Een felle of een nude kleur, alles kan. Alleen al een beetje lipgloss in een plum tint doet je shinen. Wil je minder harde lijnen en toch de aandacht op je lippen? Breng dan de kleur al kloppend met je vingers aan.

Enkele gouden regels

  • Wees heel voorzichtig met glans en gebruik deze nooit onder je ogen!
  • Neem altijd wattenstaafjes mee om bij te werken. Beter geen make-up dan slordige make-up!
  • Het gaat niet om rimpels weg te werken, maar om frisheid te creëren. Hoe frisser je blik, hoe jonger je lijkt!

aging

Liefs,

Renilda

Make-up artist Renilda Luts