Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen het uitzicht met ultramoderne architectuur en unieke ontspanningsmogelijkheden. Reisorganisator De Blauwe Vogel laat je tijdens 8 dagen kennismaken met het moderne en traditionele Dubai. Kan deze harmonie van oud en nieuw jou bekoren?

Traditioneel Dubai

Ontdek de Arabische parel tijdens een stadsrondrit in het oude Dubai. Wandel langs Al-Bastakiya, de oudste wijk van Dubai met het Al-Fahidi Fort. Ga daarna met een Abra (watertaxi) via de Dubai Creek naar de exotische kruidenmarkt en de glitterende Goud Souk en laat je onderdompelen in de lokale cultuur.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine

Modern Dubai

Maar ook de moderne cultuur is de moeite waard. Breng een bezoek aan de indrukwekkende Burj Khalifa, met zijn 828m het hoogste gebouw ter wereld. Met de lift bereik je de 124ste verdieping en geniet je van een fenomenaal uitzicht.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine

Ga ook eens langs bij de Dubai Mall. Met zijn watervallen, impressionant aquarium, ijspiste, souk en 1.200 winkels is dit echt een uniek belevingscentrum.

En vergeet de Souk Madinat niet, het winkelcentrum geheel in traditionele Arabische stijl gebouwd. Voor typische Arabische producten of souvenirs ben je hier aan het juiste adres. Bovendien kan je hier ook genieten van een schitterend uitzicht op de Burj Al Arab.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine

Atlantis The Palm

In Dubai zijn er heel wat mooie verblijven, maar het 5-sterren hotel Atlantis The Palm spant de kroon! Dit is een beleving op zich, die zeker de moeite waard is. Ontdek snel wat je er zoal kan doen.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine

Voor elk wat wils

‘s Avonds heb je de keuze uit maar liefst 14 restaurants waar je kan genieten van diverse keukens van over de hele wereld zoals: Indiaans, Italiaans, Libanees, Mediterraans… Enkele van deze restaurants werden gecreëerd in samenwerking met bekende chefs zoals Giorgio Locatelli, Gordon Ramsay en Nobu Matsuhisa.

Lekker gegeten? Dan kan je ook nog gaan shoppen in één van de vele boetiekjes of lekker relaxen in de spa.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine

The Lost Chamber Aquarium

De Lost Chambers is een attractie die gebaseerd is op de legende van de gezonken stad Atlantis en die uit ruim 20 verschillende aquariums bestaat, ingedeeld als een serie tunnels en doolhoven. In de diverse aquariums zwemmen onder andere haaien, kwallen, octopussen en piranha’s. In de aanraaktank krijg je de mogelijkheid om de verschillende zeedieren aan te raken. Tijdens een interactieve rondleiding krijg je meer inzicht in de legende van Atlantis en verbazingwekkende feiten over het zeeleven in de Lost Chambers.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine
©De Blauwe Vogel
Aquaventure Waterpark

Het Aquaventure Waterpark is het grootste waterpark in het Midden-Oosten en staat garant voor een fantastische zwem- en waterpret belevenis. Spectaculaire attracties, zoals de Toren van Poseidon en de Ziggurat, waarbij je via een doorzichtige tunnel door een haaienlagune glijdt, en een enorm aanbod aan glijbanen zorgen ervoor dat iedereen van dit waterpark kan genieten. Ook de allerkleinsten kunnen een spannende dag beleven in het Splashers speelgebied dat speciaal voor hen is ontworpen.

©De Blauwe Vogel
Dolphin Bay

Zwemmen met dolfijnen kan je in Dolphin Bay, vlak naast het Aquaventure waterpark. Hier krijg je de kans om 30 minuten te zwemmen met de 6 dolfijnen die in Dolphin Bay leven en ze van heel dichtbij te bewonderen. Je kan ook kennismaken met de zeeleeuwen bij het Sea Lion Point.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine
©De Blauwe Vogel
Marine Animal Adventures

Snorkel tussen de haaien en voeder de koeneusroggen in de Ambassador Lagoon, het grootste openlucht aquarium in het Midden-Oosten. Tijdens deze 30 minuten durende duik word je omringd door de 65.000 zeedieren die in dit enorme aquarium leven.

Beleef magisch Dubai - Flashmagazine
©De Blauwe Vogel

Beleef 8 spectaculaire dagen

Ben jij helemaal overtuigd en wil je graag meegaan? Dan vind je alle info over deze trip hier.