Heb jij een zittend beroep? Dan kan het een uitdaging zijn om fit te blijven op kantoor. Toch zijn er enkele manieren die je helpen een gezonde levensstijl te behouden.

Drink voldoende water

Blijf fit op kantoor - Flashmagazine

Aan het einde van de dag last van hoofdpijn? De hele dag staren naar een computerscherm helpt daar zeker niet bij, maar het kan ook zijn dat je gedehydrateerd bent. Minstens 1,5 liter water per dag drinken is dan ook een must.

Bereid lunch en snacks voor

Blijf fit op kantoor - Flashmagazine

Weer iemand jarig? Je komt alvast minder in de verleiding om te beginnen snoepen als je zelf je gezonde lunch en snacks meebrengt. Sla ook zeker de middagpauze niet over en neem de tijd om je lunch op je gemak op te eten.

Strek je benen

Bewegen tijdens het werk - Flashmagazine

Net zoals je pauze ’s middags, is het ook belangrijk om af en toe een pauze te nemen om even de benen te strekken. Ga bijvoorbeeld langs bij een collega met je vraag in plaats van een mailtje te sturen, druk iets af op de printer van een andere verdieping en neem de trap in plaats van de lift.

Combineer werk en beweging

Bewegen tijdens het werk - Flashmagazine

Zit je vaak in meetings? Dan is het misschien een idee om eens staand te vergaderen. Of maak een wandeling terwijl je een telefoontje pleegt. Wel op voorwaarde dat je niemand stoort natuurlijk!

Stretch met oefeningen

Zolang je collega’s je niet raar gaan bekijken, is het ook goed om af en toe eens te stretchen. Of doe het gewoon allemaal gezellig samen tijdens de pauze? Deze oefeningen helpen je alvast op weg om fit te blijven op kantoor.