Heb je last van cellulite? Dan ben je niet alleen, want bijna elke vrouw heeft hier last van. Helaas is er nog geen wondermiddeltje tegen dit kwaaltje. Wel hebben we de belangrijkste tips om je cellulite aan te pakken verzameld. Tijd om de plooien glad te strijken en afscheid te nemen van je veldweg: welkom gladde billen.

Strakke billen start bij voldoende drinken

Een eerste belangrijke stap om van je cellulite verlost te geraken, is voldoende drinken. En daarmee bedoelen we niet twee glaasjes water, maar twee liter water per dag. Hoe meer water je drinkt, hoe meer afvalstoffen verdreven worden uit je lijf. Op die manier zorg je voor een goede vochthuishouding en ga je vetophoping tegen. Tip: Drink je niet graag water? Voeg enkele stukken fruit toe om je water een lekker smaakje te geven!

Ook de juiste voeding is belangrijk

Naast voldoende drinken, is het ook belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Cellulite ontstaat namelijk uit vetcellen en die komen in ons lichaam door wat we eten. Dus door ons eetpatroon aan te passen, kunnen we al veel oplossen. Enkele échte cellulite-killers zijn producten die essentiële vetzuren bevatten zoals noten, zaden en vis. De antioxidanten uit groenten en vitamine C uit fruit doen ook hun werk om cellulite te bestrijden. Daarnaast vermijd je het best suikers en vetten, dus doe de snoepkast maar op slot.

Sporten is een must

Van sporten krijg je meer energie en strakkere billen. Dat is een algemene wijsheid en die mogen we niet vergeten. Maar ook stimuleert voldoende lichaamsbeweging de vetverbranding en doorbloeding van je lichaam en zorgt het ervoor dat de afvalstoffen afgevoerd worden. Ook mooi meegenomen is het zelfvertrouwen dat sporten je geeft, who still cares about cellulite?!   

Laat je verwennen met een massage 

Om de doorbloeding in je billen nog meer te stimuleren en te verbeteren, is ze masseren een goed idee. Wrijf ze dagelijks stevig in met olie of crème en je billen worden vanzelf strakker. Of je kijkt eens lief naar je partner en laat dit door hem/haar doen. Fun gegarandeeerd :-).

Liefs

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin