Voor Christoff breken feestelijke tijden aan. De 42-jarige schlagerartiest lonkt naar zijn kerstconcerten, de eindejaarsperiode én naar het huwelijk met zijn vriend Ritchie.

Een positieve boodschap voor iedereen

“Voor mij is Kerstmis een van de belangrijkste momenten van het jaar. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar mijn kerstconcerten. Tijdens die concerten geef ik de mensen positieve boodschappen mee. Maar ik laat hen evengoed nadenken en al eens in hun ziel kijken. Want december is toch wel de maand van de bezinning. Daarom komen ook thema’s zoals eenzaamheid, ziekte en verdriet aan bod. Wie een moeilijke periode doormaakt, wil ik duidelijk maken dat hij of zij er niet alleen voor staat. Je mag in het leven de moed nooit verliezen. Voor ieder mens op aarde is er wel iemand geboren om van te houden.

De nummers die ik breng zijn traditionele Christmas carols, aangevuld met heel wat liedjes uit mijn repertoire die geknipt zijn voor de kerstdagen. Denk bijvoorbeeld aan Onze Vader, Hoe Groot Zijt Gij, Kerstmis Vier Je Niet Alleen en Glorie Hallelujah. Mijn favoriet kerstlied aller tijden? Misschien wel Little Drummer Boy, waar mijn nummer De Kleine Trommelaar op is gebaseerd.

Zingen in een kerk heeft net dat tikkeltje meer. Begrijp me niet verkeerd: wanneer ik op het podium sta van de een of andere zaal en het publiek volledig uit zijn dak zie gaan, dan vind ik dat natuurlijk fantastisch. Maar als ik de mensen tijdens een intiem optreden in een kerk een traantje zie wegpinken, dan raakt dat bij mij een heel gevoelige snaar.”

Christoff

Sprookjesachtige sfeer

“Elk jaar vier ik Kerstmis bij mij thuis, samen met familie en vrienden. Geloof me, dan spaar ik kosten noch moeite. Ik creëer een sprookjesachtige sfeer met een rode loper voor de deur, overal kaarsjes, een fonkelende kerstboom, noem maar op. De mensen die ik graag zie zet ik in de bloemetjes met lekker eten en prachtige cadeautjes. Ja, noem mij gerust een kerstman!” 

Christoff geeft, samen met special guests Lindsay en het kinderkoor Scaletta, een kerstconcert op 14 december in Lommel (Sint-Pietersbandenkerk) en op 21 december in Hasselt (Heilig-Hartkerk).

Meer info: www.christoffkerst.be.