Colour blocking betekent letterlijk ‘blokken kleur toevoegen’

Bij deze interieurtrend wordt gespeeld met lijnen, blokken en andere geometrische vormen om tot een verbluffend resultaat te komen, al dan niet aangevuld met kleurrijke accessoires. In plaats van een accentmuur in één kleur, waag je je bij colour blocking aan meerdere accenten op één of zelfs meerdere muren. Behoorlijk gedurfd dus, al maakt het unieke en creatieve resultaat het meer dan waard!

Colour blocking op je muren
Voor een maximaal effect kan je kiezen voor contrasterende kleuren zoals zwart en wit op je muren. Deze combinatie zorgt voor een modern en intens effect. Kijk verder eens welke kleuren tegenover elkaar staan op de kleurencirkel en die bij jou meteen in het oog springen. Dit zijn de ideale kleuren voor colour blocking! Bovendien zorgen contrasterende kleuren voor veel diepte in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan prachtige kleuren als kobaltblauw en okergeel.

Natuurlijk kan je ook voor een zachtere overgang kiezen. Dit doe je door verschillende nuances van dezelfde kleur op je muren te combineren. Dit kan bijvoorbeeld heel mooi zijn met pastelkleuren of met heel neutrale tinten. De mogelijkheden van colour blocking zijn eindeloos!

Een uniek geometrisch patroon
Bij colour blocking denken de meeste mensen meteen aan blokken als patroon, maar eigenlijk ben je hier helemaal vrij in. Je kan bijvoorbeeld voor driehoeken, vijfhoeken of zeshoeken kiezen voor een karakteristieke en eigenzinnige muur. Of voor cirkels voor een meer speels effect. Zeker wanneer je dit patroon afwisselt met wat rustigere kleuren eromheen, krijg je een serene en hedendaagse look. Welke geometrische patronen je ook gebruikt, het belangrijkste is dat je bij colour blocking voor strakke lijnen kiest. Gebruik daarom steeds tape bij het schilderen van je muren. Zo ziet alles er netjes afgewerkt uit.

Van je meubels tot je gordijnen
Natuurlijk kan je ook op andere manieren voor colour blocking in je interieur kiezen. Je kan bijvoorbeeld je raambekleding een ander tintje geven en hier verschillende kleuren mixen. Het leukste effect krijg je wanneer je gordijnen mooi compenseren met de rest van de kleuren in je woning.

Daarnaast kan je ook je meubels onder handen nemen. Heb je momenteel vooral witte of grijze meubelstukken in huis? Kijk dan eens of je jouw stoelen niet kan matchen met de accentkleuren op je muur. Of kies voor verschillende kleuren stoelen aan je eettafel.

Ben je toch nog wat afwachtend met grote ingrepen in je interieur? Begin dan klein. Met gekleurde kussens in je zetel, een abstracte poster in primaire kleuren aan je muur, opvallende kaarsen en vazen of een accessoire in een knalkleur, voeg je colour blocking op een subtiele manier aan je interieur toe.

Met colour blocking in je interieur kan je je creativiteit de vrije loop laten!

DELEN