Knolseldersoep met makkelijke pesto en champignons van bij ons

Soep doet het altijd goed, maar al helemaal in de herfst. Dé perfecte opwarmer op een wat koudere herfstdag. Bovendien is het makkelijk, lekker en gezond.

Ingrediënten

PESTO

• Een handvol spinazie, grof gesneden

• 10 ongezouten walnoten 

• 150 ml walnotenolie

• Peper en zout

SOEP

• Wit van 1 prei, in ringen

• 3/4 appel, geschild in stukken

• 1 knolselder, in stukken

• 1 ajuin, fijngesneden

• 1 aardappel, in blokjes

• 250 g grotchampignons
uit Riemst, in schijfjes

• 1,5 liter water

• 3 kippenbouillonblokjes

• 1 el mierikswortel

• Olijfolie

• Peper en zout

Aan de slag!

1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en mix tot een gladde, smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout. 

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot. Voeg
de ui en de prei toe. Laat enkele minuten stoven.

3. Schil de knolselder en snijd hem in grove stukken. Doe
samen met de appel en de aardappel in de pot. Schenk
hierbij het water, de bouillonblokjes en de mierikswortel.
Laat het geheel 20 minuten op een zacht vuurtje koken.

4. Bak de schijfjes champignons krokant in hete
olijfolie, hou apart.

5. Mix de soep glad. Breng ze opnieuw aan
de kook alvorens te serveren.

6. Schep de knolseldersoep in een kommetje.
Werk af met de de pesto en champignons.

 

DELEN