Op de crime scene van een thrillerreeks


Lezen en wandelen, twee zaken die allebei 100% coronaproof zijn. En dat komt perfect uit voor de succesvolle Limburgse thrillerauteur Anja Feliers! Zij vierde begin november haar tiende jubileum met het boek ‘Carte Blanche’. Maar daar bleef het niet bij: zo kwam de auteur op de proppen met een wandeling doorheen Oud-Rekem, deelgemeente van Lanaken, en de vaste ‘crime scene’ van haar boekenreeks rond psychologe Kathleen Verlinden.

 

HET BOEK CARTE BLANCHE  

Carte Blanche is de titel van het nieuwe boek, en heeft als thema ‘gaslightning’, een vorm van psychologische manipulatie waarbij de pleger erop uit is zijn slachtoffer te doen twijfelen aan zijn of haar gezond verstand. Het boek Carte Blanche is het tiende boek in de spannende reeks rond psychologe Kathleen Verlinden. 

 

 

 

 

DE WANDELING IN OUD-REKEM

Samen met de gemeente Lanaken werkte Anja Feliers een wandeling van 6 kilometer uit in Oud-Rekem, haar geboortedorp, en ook de plaats waar de moordmysteries uit haar boekenreeks zich afspelen. Het kasteel d’Aspremont-Lynden van Oud-Rekem, een gebouw dat bij iedereen tot de verbeelding spreekt, is rode draad doorheen haar boeken. “Het kasteel heeft een paar duistere kantjes, zoals de idyllische gracht, die perfect in een moordplaats kan veranderen”, vindt Anja. 

Naast zeer herkenbare plekken uit haar boeken, kom je ook plaatsen uit de jeugd van Anja tegen. Een app leidt je doorheen een geheimzinnige wandeling, die ondersteund wordt door fragmenten en trailers uit het boek. Zo kom je langs de huizen van Kathleen Verlinden en van de rechercheur van de federale politie. En ook de school waar Anja les volgde en het voetbalveldje waar ze speelde, komen aan bod. Bij elke passage geeft de auteur uitleg en bij sommige plekken zijn er ook beeld- en geluidsfragmenten.

UNIEKE BELEVENIS VOOR DE SUPERFANS 

Op een aantal vastgelegde momenten gaat Anja  zelf mee op pad met een groepje bezoekers. Ze vertelt dan over haar boeken, over de personages en over zichzelf. Deze wandelingen moet je wel reserveren.

PRAKTISCH 

Via de gratis app ActionBound kan je de Kathleen-wandeling volgen. Een papieren versie van het plannetje is verkrijgbaar in de museumkerk of kan je downloaden via de website van de gemeente Lanaken.

DELEN