Heb je een saai hoekje in je woonkamer? Een kamerplant fleurt meteen je interieur op. Hoe mooi we ze ook vinden, toch durven we hen wel eens te vergeten als het aankomt op de verzorging ervan… Niet fijn om plots verdorde planten te vinden! Daarom zetten we de makkelijkste kamerplanten voor jou op een rijtje. 

Yucca Elephantipes

Heb je wat meer ruimte? Dan is een Yucca Elephantipes misschien wel iets voor jou. Je kan hem herkennen aan de dikke stammetjes waaruit felgroene bladeren groeien. Deze statige kamerplant mag je gerust een weekje vergeten water te geven, want hij verkiest een droge grond.

De makkelijkste kamerplanten - Flashmagazine.be
©Pinterest

Pilea peperomioides

Een pilea peperomioides, beter gekend als een pannenkoekenplant, is enorm populair. En dat is ook helemaal terecht, want deze vetplant is hard to kill én oogt erg leuk. Door de rage rond deze plant ligt de prijs wat hoger in vergelijking met een doorsnee kamerplantje.

De makkelijkste kamerplanten - Flashmagazine.be
©Pinterest

Goed nieuws voor de fans met groene vingers: een pannenkoekenplant geeft al snel zijscheuten waardoor je hem kunt vermeerderen. Snij voorzichtig rond het nieuwe scheutje en plaats het enkele dagen in een glas met water. Wanneer het scheutje worteltjes heeft gevormd, kan je het planten. Zorg dat het nieuwe plantje voldoende water krijgt. Ziezo, nu kan je het nieuwe plantje zien opgroeien.

De makkelijkste kamerplanten - Flashmagazine.be
©Gogracy

Cactussen

Cactussen zijn weer superhip. Je hebt ze in alle vormen en maten: grote exemplaren of net minicactusjes, met of zonder bloemetjes, met dikke of zachte stekeltjes. Je vindt ongetwijfeld eentje naar jouw zin!

We hoeven je vast en zeker niet te vertellen dat deze planten een erg lange tijd zonder water kunnen. Ze behoren tot de succulenten en slaan dus het water op in hun lichaam. Om te voorkomen dat hun worteltjes rotten, voorzie je best een laagje hydrokorrels onderaan in de pot. Zo kan al het overtollige water wegsijpelen. En ook op vlak van zonlicht is het geen moeilijke plant. Hij past zich gewoon aan aan zijn standplaats.

Bovendien hoef je een cactus slechts één keer per maand water te geven en kan je hem daarna laten opdrogen. De ideale plant voor vergeetachtige planteigenaars dus!

De makkelijkste kamerplanten - Flashmagazine.be
©Groenvanbijons

Alocasia Zebrina

Niet iedereen vergeet zijn plantjes water te geven. Integendeel. Sommigen zijn zelfs zo bezorgd over hun groene vriendjes dat ze hen een overvloed aan water schenken.

Daarom zetten we ook een kamerplant in het rijtje die wél een aardige slok water lust: de Alocasia Zebrina. Zijn naam verklapt het al: deze plant kan je herkennen aan de zebra-achtige streepjes op zijn stengel. In de volksmond staat de plant bekend onder de noemer ‘Olifantsoor’ omwille van de grote hartvormige bladeren. Een echt pareltje voor je interieur als je het ons vraagt!

De makkelijkste kamerplanten - Flashmagazine.be
©Bakker