Ben jij dit jaar gastheer- of vrouw? Dan tippen wij je drie leuke manieren om je feesttafel te pimpen. Van natuurlijk over kleurrijk tot romantisch: er is voor elk feest een stijl! 

Trend 1 – De natuur onder je bord

Voor deze setting kun je heel wat natuurlijke elementen in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan houten schijven die dienst doen als onderbord, hulst of dennentakken, denappels, gedroogde paddenstoelen en uiteraard heel veel kaarjes of lichtjes. Warme natuurtinten gaan trouwens perfect samen met goudkleurige accenten, dus wat dat betreft mag je jezelf helemaal laten gaan. 

Trend 2 – Kleurenbommetje

Wil jij je dit jaar niet beperkten tot rood, goud, zilver of zwart? Ga dan voor een bonte mix van uiteenlopende kleuren. Om tot een stijlvol geheel te komen, neem je best één object dat je in verschillende kleuren zoekt. Dat kunnen bijvoorbeeld kerstballen zijn of boompjes. Wat het servies, de tafellinnen en de servetten betreft, ga je best voor sober, alleen zo komt de decoratie het best tot uiting. Je kan het thema ook doortrekken in je menu, door een kleurrijke cocktail of limonade te serveren en dito cupcakes te maken.

Trend 3 – Classic: rood

Rood is en blijft dé kerstkleur bij uitstek. Ga voor een rode loper of versier je tafel met kransen en kaarsen in verschillende maten. Plaats het hoogste item steeds in het midden van de tafel en werk zo naar de uiteinden toe. Wil je voor deze klassieke kleur gaan, maar toch een speelse tafel creëren? Spuit dan enkele leuke objecten rood en zet ze her en der op de tafel neer. Je gasten zullen ze tegen het hoofdgerecht ongetwijfeld ontdekt hebben! 

Tips voor een mooie feesttafel

  • zorg dat je als gastheer of –vrouw het dichts bij de keuken zit, dat is altijd handig
  • poets je bestek en glazen op voorhand op, zo verlies je geen tijd bij de tafelschikking
  • denk aan details zoals naamkaartjes en servetten
  • laat je kinderen het menu op een originele menu vormgeven
  • verstop een lieve kerstwens onder de servetten van je gasten 

Veel feest- en eetplezier!