De tijd dat er maar één soort honden- of kattenvoer bestond, is al lang gepasseerd. Tegenwoordig neemt het diereneten al heel wat schappen in beslag in de supermarkt. Je kan kiezen voor eten gemaakt van gevogelte, rund of konijn… Zelfs vegetarisch hondenvoer groeit aan populariteit. Maar heb je ooit al gehoord van dierenvoer op basis van insecten?

Duurzaamheid

Doordat dierenvoeding voornamelijk gemaakt wordt uit vlees, is de ecologische voetafdruk van je hond of kat vaak groter dan je zou denken. De milieuschade die landbouwbedrijven met zich meebrengen is één van de voornaamste oorzaken van de huidige klimaatverandering. Hier komen dan ook nog eens de liters water bij die nodig zijn voor het onderhouden en slachten van vee. Eten op basis van insecten is een veel duurzamere variant en wel om deze redenen:  

  • Insecten nemen veel minder plaats in beslag.
  • Er is geen grote hoeveelheid water nodig om insecten te onderhouden.
  • Bij de vertering van het voedsel komt geen methaan vrij, wat wel zo is bij vee.
  • Productieafval kan gemakkelijk als meststof worden gerecycleerd.
  • Insecten bevatten evenveel proteïnen als vlees en is dus even goed!

Verbetering dierenwelzijn

Dat de vleesindustrie niet goed is voor het welzijn van sommige dieren, is wellicht geen geheim. Door je eigen huisdieren eten te geven op basis van insectenproteïnen, zorg je ervoor dat je dier alsnog kwalitatieve voeding binnenkrijgt, zonder bij te dragen aan het leed dat dieren in de slachthuizen moeten ondergaan. Win-win, toch?

Waar te verkrijgen

Lijkt dit jou de moeite waard om eens te proberen? Dan maken wij het extra makkelijk voor jou. Voor kattenvoeding kan je hier de producten vinden van het merk ‘I love my cat’. Dit voer is gemaakt met insecteneiwit uit de larven van de zwarte soldaatvlieg. Bovendien is het ook nog eens hypoallergeen én goed voor de spijsvertering. Als hondeneigenaar kan je hier de producten vinden van Bellfor, ook een sterk aan te raden merk. Het is ook hypoallergeen en dus geschikt voor honden met een voedselallergie. Bovendien bevat ook dit voer alle essentiële vetzuren, vitamines en mineralen dus vormt het een perfect alternatief voor wat je ze nu te eten geeft. Ga jij het een kans geven? 

DELEN