Niet alleen de zomer is een heerlijk seizoen om tijd op je terras door te brengen, ook mooie winterdagen lokken mensen naar buiten. Met de juiste aankleding maak je deze winter van je terras een bijzonder gezellige plek om met een warm drankje te vertoeven. Dit zijn alvast de do’s en don’ts voor een sfeervol winterterras bij je thuis.

Do’s voor je winterterras 

Een winterterras is een heuse aanwinst voor je woning. Het is de ideale manier om tijdens dit koude seizoen een warme sfeer te creëren buiten. Zo kan je ten volle genieten van alle charmes die de winter te bieden heeft.  

Kies voor een stijlvolle en praktische overkapping 

Met een verkapping boven je terras of tuin kan je ook in het najaar genieten. Toch denk je best aan de praktische kant van het project. Besteed aandacht aan de constructie. Zorg dat de overkapping tegen wind en regen bestand is. Vergeet de zijkanten niet.

Zorg voor voldoende warme elementen 

Een winterterras kan je letterlijk en figuurlijk warm aankleden. Een vuurkorf, houtkachel of sfeerhaard zorgen voor gezelligheid. Warme dekens en plaids maken het extra knus. Kussens, kaarsen en lampen kleden het geheel decoratief af.

Lekkere winterse hapjes en drankjes

Eens je winterterras is aangelegd en ingericht, is het tijd om er ten volle van te genieten. Warme drankjes zoals glühwein of chocolademelk horen daar bij. Jenever met een unieke smaak zoals cuberdon, is ook een leuke klassieker met een twist.

Don’ts voor je winterterras 

De juiste sfeer is heel belangrijk. Zonder verwarmingselementen en warme decoratiespullen, kan een winterterras al snel grauw aanvoelen. Oogt je winterterras momenteel nog wat kaal? Kies dan voor karaktervolle elementen en de juiste kleuren om je winterterras te transformeren. Pasteltinten zoals roze kan je makkelijk combineren met koper en goud, de absolute sfeermakers voor sfeer en warmte. 

Veel wintergenot!

 

DELEN