Weet jij niet wat doen deze vakantie? Dat kan niet! Er valt namelijk zoveel te beleven in je achtertuin. Of het nu waterplezier is, een avontuur in het groen of je op ontdekking gaat tussen de dieren, het wordt gegarandeerd een onvergetelijke dag!

Op het water

Kempens Kayaks

Tussen Retie en Grobbendonk vaar je langs enkele mooie natuurgebieden over de Kleine Nete tijdens een kano- en kajakvaart. Het traject van Kempen Kayaks is 25 kilometer, maar je hoeft niet de volledige afvaart te maken.

Hidrodoe

Op een spelende manier ontdek je o.a. hoe je een waterstofraket lanceert of hoe je een gigantische draaikolk creëert. Zowel groot als klein vinden Hidrodoe in Herentals een echte ontdekkingsreis.

Waclimburg

Waclimburg (watersport en adventure centrum Limburg) is een outdoor, natuursport organisatie gelegen aan de Plas te Houthalen. Je kan hier terecht voor heel wat watersporten zoals kajak, raften, suppen en windsurfen.

In de natuur

Kelchterhoef

Tussen de Kastanjedreef en het Vakantiecentrum De Bosberg vind je het speelbos Kelchterhoef van 3 ha. Natuurlijke spelelementen zorgen hier voor heel wat plezier voor de iets grotere kinderen. Vanuit de speeltuin wijzen speelelementen de weg naar het speelbos. 

Vlotkamperen

Herbron te midden van de dennenbossen. Op een meertje, midden in de ongerepte natuur van Het Zilvermeer in Mol, dobber je op een vlot. Eten en slapen doe je op het water. Minimaal comfort en maximale pret, dat is vlotkamperen op Kempense Meren.

Hekselienpad

Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling van ongeveer 2,5 kilometer om samen met jonge kinderen te doen. Hekselien neemt je mee op rondwandeling door een sprookjesachtig stukje natuur in Retie. Tijdens de wandeling kom je allerlei leuke opdrachtjes tegen.

Tussen de dieren

Pakawi Park

Maak je klaar voor een dagje dierenpret! In het Pakawi Park te Balen bewonder je de mooiste exemplaren van dichtbij in een natuurgetrouwe omgeving. Je ontdekt meer dan 200 verschillende soorten. De zoo streeft ernaar om zoveel mogelijk dieren samen te laten leven.

De stalse schans

De boer op schapenboerderij De Stalse Schans in Beringen leeft met een 70-tal productieve melkschapen en 150 lammetjes. Bij schapenboer Willy zie je hoe deze dieren worden gemolken, geschoren en verzorgd. Je proeft er ook van heerlijk roomijs en verschillende soorten kaas.

’t Ezelsbrugske

Al eens met een ezel op stap geweest? Beleef de natuur op een unieke wijze met een ezel als gids bij ’t Ezelsbrugske. De wandelingen gaan door in de mooie, bosrijke omgeving van Bosland in Pelt. 

DELEN