Een kamer, zolder- of kelderruimte die je niet gebruikt? Zonde! Palm ze in en maak er je ultieme mancave van. Dit wordt jouw persoonlijke ‘hangplek’, waar je ongestoord kunt doen én laten waar je zin in hebt. En met deze tips transformeer je je mancave om tot een echte man temple. 

Richt je mancave naar JOUW smaak in

Sfeervol en gezellig? Natuurlijk, maar dan op jouw manier. Donkere, warme tinten en robuust hout geven warmte aan de ruimte. Ben je gepassioneerd door een hobby? Ze vormen de perfecte rode draad bij de inrichting van jouw heiligdom. Hang bijvoorbeeld je oude surfboards tegen de muur, of geef je gitaren of motorhelmen eindelijk het podium dat ze verdienen. Cinefiel? Richt je mancave dan in volgens het thema van je lievelingsfilm. Alles kan en alles mag, zolang het maar past bij jouw persoonlijkheid en smaak. Ook belangrijk: zorg voor comfortabele stoelen en zetels. Anders wordt het moeilijk om uren te chillen!

Entertainment is een must

Hang een groot televisiescherm of zorg – lekker old school – voor een projector met scherm. Uiteraard mét Playstation of andere console als je houdt van gamen. Een goede surroundgeluidsinstallatie maakt het plaatje compleet. Maar zorg wel, afhankelijk van je muzikale voorkeur en de ligging van je mancave, voor een goede geluidsisolatie! Ook de ‘klassiekere’ bezigheden, zoals pool, darts of poker, garanderen uren spelplezier met je vrienden. Of wat dacht je van een echte flipperkast? Eerder aan de sportieve kant? Zet dan een fitnessbank met gewichten in je mancave. Ook hier geldt weer: doe vooral waar je zin hebt.

Geen mancave zonder bar, toch? 

Kies voor een simpele, maar comfortabele bar met enkele barkrukken. Zoek inspiratie in je favoriete café voor de inrichting. Metalen reclameborden en neon bierreclames? Ideaal! Of zorg voor gadgets van biermerken zoals flessenopeners, bierkaartjes en glazen. Je vindt die zeker online, maar de baas van je stamcafé heeft er misschien ook wel op overschot. Investeer ook in een goede koelkast: je wil geen lauwe pintjes serveren aan je gasten! Zorg voor een ruime koelkast waar genoeg bier en frisdrank in past. Is je mancave helemaal klaar? Dan rest er nog één ding: genieten!

DELEN