De maand juni betekent voor de meeste studenten: blokken en examens! En dat gaat overal gepaard met de nodige stress. Maar wat kan je doen om wat extra houvast te geven aan je kinderen in deze periode? Hierbij enkele handige tips! 

1. Leg je student in de watten

Haal zijn of haar lievelingskost in huis, zeker na een zwaar examen! Zorg voor een stevig ontbijt of voor een gezond vieruurtje voor tijdens de pauze. Maak een smoothie voor extra vitamines of zet een lekker kopje koffie om van op te kikkeren.

2. Bied praktische ondersteuning

Kleine dingen maken het leven van een student vaak aangenamer. Dek de ontbijttafel de avond voor het examen, zodat je kind zeker het ontbijt niet overslaat. Breng je student met de wagen weg, zodat hij of zij extra tijd heeft om ’s morgens de leerstof te overlopen. 

3. Geef inhoudelijk een duwtje in de rug

Stel samen een studeerschema op. Structuur geeft je student meer houvast tijdens deze moeilijke periode. Stel voor om samen te herhalen of prik elke avond een moment om je student te ondervragen. Zeker bij leerstof die hij of zij van buiten moet leren, is dat een grote hulp.

DELEN