Autogroep de Schaetzen is van alle markten thuis

‘Stilstaan is achteruitgaan’ luidt het credo van Autogroep de Schaetzen. Wat in 1953 begon als een Ford-garage op de Kuringersteenweg in Hasselt, is uitgegroeid tot een modern garagebedrijf met wel zes vestigingen – verdeeld over Ford, Hyundai, Mazda, een tweedehands- én een carrosseriebedrijf.

 

Regio Hasselt, Bilzen en Lanaken

Anno 2021 heeft Autogroep de Schaetzen zes verstigingen, waarvan twee in Hasselt: de FordStore aan de Kuringersteenweg en een vestiging met een Mazda en een Hyundai-concessie aan de Sint-Truidersteenweg. In Bilzen baat de groep ook een FordStore uit, in Lanaken is dat Ford Lanaken en het Carfidence tweedehandscenter voor occasies en luxewagens. Tot slot is er nog de Carrosserie Carclinic in Alken, waar auto’s van alle merken terecht kunnen voor carrosserieherstellingen. Of hoe het stichtende werk van grootvader Alain de Schaetzen sinds 2012 een grote vlucht heeft genomen onder vader Patrick en zoon Christophe. 

Ford

Met drie Ford-concessies kan je gerust zeggen dat het Blauwe Ovaal tot de roots van Autogroep de Schaetzen behoort. Ford was namelijk het merk waar grootvader Alain al in 1953 mee in zee ging en dat nog altijd het best vertegenwoordigd is in de groep. De garages in Hasselt en Bilzen vallen zelfs onder de FordStore-kwalificatie die ook de specials zoals de Vignale-luxemodellen en het Mustang-gamma mogen verdelen, naast de snelle RS-producten. Bovendien kan je in een FordStore het volledige Ford-gamma ontdekken en uitproberen, tot aan de Performance-modellen toe.

Mustang Mach-E

Een andere eigenschap van de FordStores is dat ze nieuwe modellen in avant-première mogen tentoonstellen. Begin 2021 valt die eer te beurt aan de Mustang Mach-E, de elektrische crossover van het exclusieve Mustang-gamma. Van 5 tot 12 januari zal Ford’s eerste EV statisch te bewonderen vallen in de FordStore te Hasselt, tussen 21 en 26 januari is dat in de FordStore te Bilzen. Geïnteresseerde klanten kunnen een afspraak maken om alle ins en outs van dit exclusieve model te leren kennen, van de laadmogelijkheden en autonomie tot aan het bijzondere infotainmentsysteem met speciale features toe.

Hyundai en Mazda

Hoewel Hyundai al langer elektrische voertuigen aanbiedt, gaat de focus momenteel uit naar de opvallende Tuscon die helemaal in het nieuw is gestoken. Op die publiekslieveling kan je van meet af aan een plug-in hybride bestellen, met een elektrische autonomie van 50 kilometer. Mazda heeft de PHEV-technologie overgeslagen en is meteen voor een volwaardige EV gegaan in de vorm van de MX-30, die zeker zo opvallend is. Kijk daarvoor maar naar de averechts openende achterdeuren of de carrosserievorm die tussen een klassieke wagen en een opgehoogd model schippert. Kortom: redenen genoeg om Autogroep de Schaetzen in januari een bezoek te brengen.

DELEN