Zelf ben ik enorme fan van Amsterdam. Dit dankzij de grachtenpanden, het water, de bootjes, de grote verscheidenheid aan mensen en de gezellige drukte met ontelbare fietsers. Elke wijk in Amsterdam heeft zijn eigen ambiance en charme. Er is altijd wel iets te zien of te beleven in deze fantastische Nederlandse hoofdstad.

Elke 2 weken vertoef ik er wel enkele dagen voor DJ opdrachten. Zo draai ik in verschilllende trendy restaurants & cocktailbars. Je kan me er terugvinden op hippe rooftops, events en festivals. Amsterdam is zo creatief en hip. Wedden je in zo goed als elke trendy zaak bijna dagelijks een DJ zal zien draaien?

Graag zet ik enkele van mijn favoriete adresjes op een rij:

 

De Butcher behind the hidden door

(op de Albert Cuypstraat)

Butcher

Dit lijkt op het eerste zicht gewoon een kwalitatieve hamburgertent. Maar er is meer… Want als jetot helemaal achteraan in de zaak wandelt, zie je een koelceldeur met deurbel en camera. Het is daar waar je je moet aanmelden met het geheime paswoord. Spannend, hé?! Hier geraak je dus enkel binnen dankzij de juiste contacten. Achter de deur bevindt er zich een verborgen cocktailbar. Het is een kleine en donkere maar erg trendy ruimte met alleen maar the best served cocktails in town. Als ik jullie één cocktail wil aanraden is het toch wel de “Pornstar Martini”. Nog een leuk weetje: er draait ook elke avond een DJ. Ook ik sta er af en toe achter de draaitafel.

 

W Rooftop

W hotel

Amsterdam ziet er van bovenuit net zo mooi uit. De internationale hotelketen W Hotel heeft een drietal jaar geleden het oude Rijkskantoorgebouw van geld- en telefoonbedrijf omgetoverd tot een nieuw hotel. Op de 6de verdieping vind je er de W Lounge. Het is er fantastisch! En jawel… Ook het cocktailmenu is indrukwekkend. De cocktails zijn bedacht door The Fabulous Shaker Boys. Deze plek is voor mij toch één van de leukste en stijlvolste rooftopbars in Amsterdam. Elke maand vindt er op zondag namiddag één van de hipste party’s plaats waar ik regelmatig draai. Namelijk Sunday Social. Maar ook van woensdag tot en met zaterdag staat er elke avond wel een DJ te draaien.

Izakaya restaurant & bar

Izakaya

Dit is en blijft mijn favoriete adresje en dit al sinds mijn eerste echte kennismaking met de hipste horecazaken van Amsterdam zo’n 4 jaar geleden.

Laat je verrassen door dit Asian Fusion restaurant met fantastisch lekkere gerechten. Ik kan je zo de toppers van de menukaart aangeven. Een mooi gezellig interieur met een cocktailbar die centraal in de zaak staat als eyecatcher. Op zondag geven ze er één keer per maand een brunchparty met mooie, hippe mensen in hun meest fashionable zondagsoutfit. De zaak wordt aangekleed door mooie gestylde danseressen en ook DJ’s & andere live artiesten passeren er dan de revue.

 

Female DJ Dorine Fox


Lees ook: de hipste partyadresjes in Ibiza volgens Female DJ Dorine Fox!