Door het coronavirus zijn niet alleen restaurants en cafés toe, maar ook fitnesscentra moesten hun deuren sluiten. Mensen moeten dus op een andere manier fit zien te blijven. Maar wat kan je doen als beweging tijdens de coronaquarantaine? Wij sommen een aantal keuzemogelijkheden voor je op.

Beperk het stilzitten

Doordat we allemaal thuis moeten blijven, zullen we ook veel stilzitten. Probeer af en toe je benen te strekken en blijf geen uren aan een stuk op je stoel zitten. Werk je van thuis uit? Haal regelmatig een glas water. Je blijft niet alleen in beweging, maar zo drink je ook meer water! Mensen die met een tablet werken kunnen staand of wandelend werken. Krijg je telefoon? Sta dan recht en wandel door je huis. Heb je een hoge tafel of een kast? Zet dan je computer hierop en doe al staand je werk. Wij bezorgen je ook enkele tips hoe je dat thuiskantoor het beste inricht!

Fit blijven in tijden van corona

Thuis fitnessen

Tover jouw woonkamer om tot een kleine gym. Je hoeft geen fitnesstoestellen in huis te hebben om actief te blijven. Neem een yogamatje en zet jouw favoriete ‘work-out at home’ video op. Je kan kiezen tussen yoga, krachtoefeningen of dans erop los op dat ene nummer.

Fit blijven in tijden van corona

Huishoudelijke klusjes

Nu je toch thuis bent, kan je alle klusjes in het huis afwerken. Dit zal je de nodige dosis beweging geven. Denk hierbij aan muren verven, ramen poetsen, tuin opknappen, schuur opruimen… Zet je favoriete muziek op en klussen maar!

Fit blijven in tijden van corona

Of zo kan het ook…

Mensen verzinnen de zotste dingen om fit te blijven. Zo heeft een man een manier gevonden om toch in beweging te blijven met enkel een scheutje olie. Je smeert het op de grond en wandelt erop. Door de gladheid blijf je op 1 plaats wandelen. Creatief, toch?