Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Niet alles went

Het is al meer dan een jaar geleden dat de mensheid plots zwaar op de proef werd gesteld. Wie had ooit kunnen denken dat vanzelfsprekende dingen plots niet meer zouden kunnen. Je geliefden knuffelen, aan de toog hangen, op vakantie gaan, niezen in het openbaar. Corona gooide eventjes het roer om en we zitten nog steeds niet helemaal op de goede koers. Maar laten we nu niet overboord gaan, de eindmeet is in zicht!

Ik ben al blij dat ik tenminste terug kan starten met de suikerontharing van mijn oksels en onderbenen, mijn wekelijkse brushing, manicure, pedicure, ik kan nog even doorgaan. Ondanks alle red- en hulpmiddeltjes ben ik blij dat ik alles weer kan overlaten aan de specialisten. Niet alles went, en ik voel me toch nog wat te jong om al eerbied af te dwingen voor mijn grijze haren. Ik heb wel twee knappe grijsharige mannen in huis, maar die mogen altijd wat meer hebben dan de vrouwen. Zelfs hun belly mag ronder, want dan hebben ze een hoog knuffelgehalte. Bij vrouwen noemen ze dat meteen een hoog vetgehalte. Gelukkig begrijpt Girlie mij volledig en vlijt ze zich languit naast me neer terwijl ik krampachtig mijn buikspieroefeningen doe.

Waar katten dan weer niks van begrijpen, is wat wij, verwende mensen missen. Zij krijgen elke dag hun maaltijd voorgeschoteld zoals wij op restaurant, hun extra snoepjes als de lekkere cappuccino’s in ons geliefd koffiehuisje en hun borstel- en kambeurten waar wij voor naar de kapper gaan. Onze fluffy monsters vinden ons huis een paradijs, en wij willen naar Como of Ibiza.

Laten we momenteel nog even “genieten” van de rust. Geen overvolle agenda’s, geen keuzestress voor de kleerkast op zaterdagavond, geen katers op zondagmorgen, geen weekendzorgen. Toch, geef mij toch maar het vorig leventje, dat was ik tenminste gewoon.

Greetje Maes

DELEN