Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Chapeau of petje af, voor al degenen die woorden uitvinden, want je moet er toch maar opkomen. Geef toe, Indian Summer klinkt toch veel hipper dan oudewijvenzomer, dus dankjewel wie dan ook! Je hoeft echt niet geleerd te zijn om woorden te maken, ook dagdagelijkse sprekers van een taal kunnen dit. Zolang ons brein in staat is tot symbolisch denken wordt gezegd. Logisch denken vergeten ze blijkbaar, want kokosyoghurt werd vier jaar geleden toegevoegd aan de Dikke Van Dale als yoghurt met kokossmaak. 

Dieren communiceren op een fascinerende manier met elkaar, zonder woorden. Enkele dagen geleden werd ik weer verrast door een zwarte spin die schitterde op onze witte badkamertegels. Volgens mij roepen ze elkaars hulp in bij menselijk gekrijs, want na enkele minuten kwam een tweede tevoorschijn. We houden allemaal van dieren, maar deze harige achtpoters tellen we echt niet bij de leuke beestjes. Met Halloween in aantocht wil ik ze even letterlijk door de vingers zien, en ja, het is ook bijna Werelddierendag!

Weer een reden om te feesten en te dansen met onze katten. Hun lichaamstaal zal weer overduidelijk zijn: mensheid, overdrijf toch niet. Ze genieten maar al te graag van onze overdaad aan knuffels en liefdesbetuigingen, maar als het teveel wordt, merk je het ongetwijfeld. Glowie maakt een diepe frons en Girlie zet haar voorpootje tegen mijn aangezicht en miauwt  S T O P ! Ik begrijp de kattentaal als geen ander en ben best bereid al hun geheimen bloot te geven. Maar een fluffy bundel met leuke frutsels en ouderwetse gedichten lijkt me een beter idee.

Ik heb ook nog maar pas het woord tinnitus leren kennen, omdat ik er dagelijks mee wordt geconfronteerd. Ik ervaar het als een luide irritante piep, even geduld aub. Het geluid van een spinnende kat was beter geweest, maar blijkbaar kan je dit niet kiezen. Zo zie je maar dat je het meest gelukkig bent met blije woorden. Zoals Indian Summer en het boek waar ik toch maar eens aan moet beginnen.

DELEN