Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Afgelopen jaar was ongetwijfeld bizar, speciaal, onvergetelijk, maar dan in de negatieve zin van het woord. Eentje om snel te vergeten, maar dat gaan we wellicht niet kunnen doen. Ook al wordt 2021 nog een hele uitdaging, laten we positief vooruitdenken. Blijven genieten van dingen die nog kunnen en vooral dankbaar zijn. Blij dat we nog op deze kromme aardbol mogen rondlopen, gemaskerd weliswaar, maar kom.

Toch heb ik het gevoel dat het jaar is voorbijgevlogen! Net of ik een stuk heb gemist. Kerst en nieuwjaar zijn nog nooit zo saai geweest, want zonder je dierbaren is het geen feest. Je kan veel missen, maar de mensen die je graag ziet, wegen toch het zwaarst. Gelukkig had ik Mister Big Teddy Bear en onze fluffy monsters die mijn leventje dagelijks kleur geven. Deze laatste zijn ondertussen verslaafd aan aandacht geworden en zijn zelfs jaloers op de eekhoorn die we dagelijks spotten in onze tuin. Ze kunnen niet verdragen dat onze camera eens niet gericht staat op hen. Nochtans hebben ze soms de cattitude om ons te bekijken als catarazzi. Ach ja, katten doen enkel waar ze zin in hebben, dat is overduidelijk. Poseren vinden ze meestal geweldig, maar het daglicht is momenteel niet wat het moet zijn.

Nog eventjes enkele donkere maanden doorbijten, en we kunnen weer uitkijken naar het voorjaar. Terug wat meer zonneschijn, en vooral licht! Anders moeten we uitzonderlijk onze kerstlampjes buiten laten hangen en de kerstbomen laten schitteren tot de lente weer haar intrede doet. Kunnen we met z’n allen eens niet lekker gek doen? Als de wereld op zijn kop staat, kunnen wij dat ook!

We hebben trouwens onze dromen nog. We moesten ze een tijdje opbergen, maar uitstel is geen afstel. “Uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt.” Zie je wel, we zijn al zeker van een prachtige herfst. De zomer zullen we erbij moeten nemen, maar so what? Dan schijnt de zon!

DELEN