De voorbije weken had Liesbet van Pole Tricks het over de verschillen tussen sportief en sexy paaldans, hoe je spelenderwijs aan je zelfvertrouwen kan werken en waarom het belangrijk is om flexibel in het leven te staan. Redenen genoeg om alvast na te denken over paaldans als nieuwe hobby, maar er is nog één heel belangrijke reden waarom paaldans zo verslavend is… Dankzij paaldansen maak je ook gewoon veel vrienden!

Zoveel meer dan een sport

Wie start met paaldans, krijgt al vrij snel een klik met andere leden uit de groep. Waar de eerste les misschien nog wat onwennig is, wordt de groep na een les of twee al snel hechter. Het schept een band om samen grenzen te verleggen, pijn te lijden en te lachen. Vaak blijven de groepen hetzelfde gedurende enkele reeksen wat die band alleen maar versterkt. Ook wie overstapt naar een ander level vindt al snel aansluiting in de nieuwe groep. Iedereen zit namelijk in hetzelfde schuitje en komt met hetzelfde doel: de move van de dag zo goed mogelijk onder de knie krijgen.

Guest editor Pole Tricks: maak nieuwe vrienden dankzij paaldansen - Flashmagazine

Toch heerst er weinig jaloezie. Wanneer iemand voor het eerst een move beheerst, volgt er steevast enthousiast gejoel of een daverend applaus, omdat iedereen weet hoe moeilijk het soms kan zijn. In dat opzicht is paaldans een teamsport. Er is een hele groep die deelt in je succes en je steunt in momenten van frustratie.

Guest editor Pole Tricks: maak nieuwe vrienden dankzij paaldansen - Flashmagazine

It’s a way of life

Dat enthousiasme van in de les neem je ook mee in je dagelijkse leven. Geen lantaarnpaal, vlaggenmast of verkeersbord is nog veilig eens je de paaldansmicrobe te pakken hebt. Op vakanties en festivals check je meteen waar je de ideale paaldansfoto kan maken. Zelfs palmbomen moeten eraan geloven. Heel veel kans trouwens dat je al één van onze leden op Pukkelpop hebt zien hangen.

Guest editor Pole Tricks: maak nieuwe vrienden dankzij paaldansen - Flashmagazine

Conclusie

Paaldans is een ‘total body workout‘ waar je zelfverzekerder en flexibeler van wordt én het levert je ook nog eens een bende te gekke vrienden op.
Waar wacht je dus nog op?

Interesse in een proefles? 2 en 3 april is het weer zover!
Inschrijven via info@poletricks.be.

Liesbet Pole Tricks