Stretchen. Na lang lopen of een zware training wordt het stiekem al eens overgeslagen. Het is soms een vergeten aspect van sporten, terwijl het net zo goed een workout kan zijn. Waarom is het zo belangrijk, en vooral waarom heb je er baat bij? Liesbet van Pole Tricks geeft je de antwoorden.

Als paaldanser(es) is flexibiliteit belangrijk. Het oogt niet alleen mooier, maar het zal je ook helpen om bepaalde dingen makkelijker en beter te kunnen. Ook voor niet-paaldansers is flexibiliteitstraining vaak een goede zet.

Guest editor Pole Tricks: de dagelijkse voordelen van flexibiliteit - Flashmagazine

Waarom ermee beginnen?

Na een stresserende of lange dag aan de computer voel je je soms fysiek (en mentaal) een stuk slomer dan toen je wakker werd. Je schouders staan naar voren, je rug wat gekromd, een frons op je gezicht… Wanneer hetzelfde patroon zich dag na dag, week na week herhaalt, voelt dit na een tijd aan als normaal en kan je letterlijk gebukt gaan onder stress. Denk maar even aan de nek-, rug-, en schouderklachten die steeds vaker voorkomen op de werkvloer.

We merken dit ook in onze lessen. Mensen vinden het moeilijk om de schouders en rug recht te houden, of om rechtop te zitten. Om hier meer aandacht aan te kunnen geven en blessures te vermijden, hebben we flexibility training in ons aanbod opgenomen.

Wat is het juist?

Het idee van deze lessen is het versterken en versoepelen van schouders, rug, buik en benen. Dit leidt tot een betere houding, wat dan weer zorgt voor minder blessures. Het is ook de perfecte les om te werken aan splits en backbends onder professionele begeleiding.

Guest editor Pole Tricks: de dagelijkse voordelen van flexibiliteit - Flashmagazine

We bieden twee lessen aan om de flexibiliteit te verbeteren. ‘Power Stretch’ waar extra aandacht wordt besteed aan core stability en ‘Deep Stretch’, waar op een actieve manier dieper op de poses wordt ingegaan. Leerlingen omschrijven deze lessen als 60 minuten doodgaan op een matje, maar gelukkig beaamt iedereen dat het een les is die voldoening geeft en vaak zelfs ontspannend werkt. 

Wie kan het doen?

Iedereen heeft baat bij een flexibeler lichaam. Met behulp van straps en blokjes kan de pose aangepast worden aan elk lichaam. Dus of je nu traint voor een oversplit, of om rechtop te zitten, er is plek voor iedereen. En het levert je ook nog eens leuke vakantiefoto’s op!

Guest editor Pole Tricks: de dagelijkse voordelen van flexibiliteit - Flashmagazine

Vrijblijvend eens een les uitproberen? Inschrijven kan via info@poletricks.be.

Liesbet Pole Tricks