Zin in een lekker lunchgerecht? Dan is deze supersnelle hartige taart met veel groenten iets voor jou.

Ingrediëntenkorstdeeg

  • 150 g koude boter, in blokjes
  • 300 g patisseriebloem
  • snufje zout
  • 3 el. koud water

Ingrediënten vulling

  • 250 g geitenkaas Maurice van Karditsel
  • 2 rode uien
  • 3 middelgrote tomaten
  • honing
  • balsamico
  • 1 eidooier
  • verse tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
Kaasmakerij Karditsel produceert rauwmelkse, biologische geitenkazen op ambachtelijke wijze. Elke zaterdagochtend kan je bij hen terecht op hun huisverkoop.
Goeslaerstraat 33•3560 Lummen
www.karditsel.be
Aan de slag!

1. Zeef de bloem, voeg de boter toe en wrijf de blokjes fijn met de bloem. Voeg dan het zout en het water toe en meng het geheel tot een stevig deeg.

2. Verpak het in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.

3. Snij de rode uien in ringen en karameliseer ze in olijfolie met een scheutje balsamico op middelhoog vuur.

4. Snij de tomaten in plakken en verkruimel de geitenkaas.

5. Verdeel het deeg in 6 delen en rol het dun en rond uit. De rand mag wat grillig zijn.

6. Schik hierop de geitenkaas, gekarameliseerde ui, tomaten en druppel er een beetje honing over. Kruid met peper, zout en verse tijm.

7. Laat een rand van ongeveer 2 cm vrij. Deze rand vouw je over de vulling heen.

8. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi met wat grof zeezout.

9. Bak de galettes in een voorverwarmde oven op 180°C 40 minuten goudbruin.

Maak ook een kidsproof versie…

Ingrediënten kidsproof vulling

• 240 g zoete pepertjes gevuld met verse kaas
• 1 courgette
• 1 paprika
• 1 eidooier
• peper en zout
• olijfolie
Aan de slag!
1. Maak het deeg zoals beschreven in het recept ‘Hartige galette’.
2. Laat de gevulde pepertje uitlekken en mix ze tot een smeuïge saus.
3. Snij de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
4. Verdeel het deeg in 6 delen en rol het dun en rond uit. De rand mag wat grillig zijn.
5. Smeer de paprikasaus op het deeg maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij. Schik hierop de plakjes courgette en de reepjes paprika.Kruid met peper en zout.
6. Vouw de rand over de vulling heen.  en sprenkel wat olijfolie over de groentjes
7. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi met wat grof zeezout.
8. Bak de galettes in een voorverwarmde oven op 180°C 40 minuten goudbruin.
Smakelijk! 
DELEN