Na een fikse wandeling met vrienden door het bos, kan je de gezellige namiddag nog wat rekken met mixdrankjes die passen bij het weer dat we dezer dagen voornamelijk voorspeld krijgen.

Red Hot Chocolate

Doe 15 ml vette room, 30 ml geraspte donkere chocolade en 75 ml volle melk in een pannetje. Blijven roeren tot de chocolade gesmolten is en de chocolademelk heet is. Voeg dan 60 ml cognac en 30 ml Campari toe. In een hittebestendig glas gieten en er enkele marshmallows in droppen. Velen zullen deze Red Hot Chocolate heerlijk vinden.

Kruidige appelmartini

Doe voor een kruidige appelmartini 1,25 dl water, een schijfje rode appel (1 cm dik), 200 g suiker, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gemberpoeder en 1 tl kaneelpoeder in een pannetje. Aan de kook brengen en daarna laten afkoelen. Doe 15 ml van deze suikersiroop samen met 0,5 dl wodka en 15 ml limoensap in een shaker met ijsblokjes. Goed schudden en door een zeefje in een gekoeld glas gieten, dat je in rietsuiker doopte. Garneren met een heel dun plakje appel.

Vroege winter

Doe 60 ml chocoladejenever, 60 ml Baileys, 30 ml koude melk, 2 tl Imperial Topping Chocolade en 1 bolletje vanille-ijs in een blender. Mixen tot je een glad geheel hebt en daarna onmiddellijk overgieten in een glas dat je in frambozencoulis dipte. Lichtjes bestrooien met Nesquick. Vroege winter heet een dergelijke mixdrank.

Hot Buttered Rum

Voor Hot Buttered Rum doop je 150 g bruine suiker, 110 g boter, 2 eetlepels appelcider of -sap, een mespuntje gemberpoeder en een mespuntje nootmuskaat in een pannetje. Breng dit op een laag vuur al roerend aan de kook. Van het fornuis halen en af laten koelen. Deze basis kan je enkele dagen bewaren in de koelkast. Doe voor de eigenlijke cocktail telkens 2 flinke eetlepels van de zoete boterbasis in een hittebestendig glas. Giet er een halve deciliter bruine rum bij en daarna ongeveer anderhalve deciliter kokend heet water. Goed omroeren en garneren met een kaneelstokje. Of doe 2 deciliter volle melk, een mespuntje boter en 80 gram chocolade (in stukjes) in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje de chocolade smelten in de melk. Verwarm een tas 15 seconden in de microgolfoven of onder de warme kraan en giet er dan de chocolademelk in. Voeg 2 eetlepels triple sec toe. Goed omroeren en afwerken met opgeklopte slagroom en/of enkele kleine marshmallows. Et voilà; een Snow Bunny!