Bij de overgang van het ene seizoen in het andere verandert ook de omgeving van je woning. Zo wordt het vanaf de herfst vroeger donker, brengen regen en wind een kletterend en loeiend geluid voort en komen buren minder op straat. Nu de winter in aantocht is, breekt een periode aan waarin je huis nog meer dan anders het mikpunt van inbrekers kan zijn. Een diepe duisternis, slecht weer en verminderde sociale controle maken het ruitentikkers makkelijker om hun slag te slaan. Redenen genoeg om de nodige voorzorgen te nemen.

Nee tegen ongewenste bezoekers!

Rolluiken vormen een extra beveiliging tegen ongewenste bezoekers. Elk jaar neemt het aantal inbraken drastisch toe tijdens de donkere maanden. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Want het is bewezen dat inbrekers eerder de voorkeur geven aan woningen zonder rolluiken. Een raam is immers snel ingeslagen, een rolluik vergt heel wat meer breekwerk en heeft dus een inbraakvertragend effect. Daarbij komt nog dat een boef niet kan zien wat er achter het rolluik zit, of er wel iets te rapen valt en met welk type ramen en glas hij te maken heeft.

Go the extra mile

Safety first? Go the extra mile! Kies naast stevige lamellen en een robuuste kast voor rolluiken met een ophefbeveiliging. Die verhindert dat inbrekers het rolluikblad omhoog kunnen schuiven. Of opteer voor een veiligheidsgeleider, dikker dan de standaardgeleider. Deze voorkomt samen met zijklemmen dat de lamellen kunnen worden uitgebroken. Nog een afdoende ingreep is een versterkte onderlat die het optillen bemoeilijkt. Een veer zorgt daarenboven voor bijkomende blokkering.

Rolluiken

Hou nieuwsgierige blikken buiten

Een huis waar iedereen te pas en te onpas kan naar binnen gluren? Daar wil jij vast en zeker niet wonen. Het ultieme middel om je knus van de buitenwereld af te schermen en je terug te trekken in je eigen cocon, is het rolluik. Wanneer je de rolluiken neerlaat, creëer je een totale verduistering binnenshuis. Ideaal voor wie bijvoorbeeld in een ploegenstelsel werkt en overdag moet slapen. Bovendien geef je toevallige passanten of buren geen inkijk. Op die manier hou je pottenkijkers dus buiten en optimaliseer jij je privacy.

Hoe haal je op het vlak van inbraakpreventie en privacy het maximale uit je rolluiken? Bij Wilms weten ze er alles van! Deze specialist in rolluiken en zonwering heet je welkom in zijn ruime showroom en geeft je vakkundig advies. Zoek een verdeelpunt in jouw buurt op www.wilms.be.

Logo wilms

 

 

 

 

Molsebaan 20, 2450 Meerhout
T 014 369 970, wilms@wilms.be
www.wilms.be