Met een halve eeuw ervaring de toekomst in

In 2021 bestaat de Sint-Truidense concessie 50 jaar, waarvan 45 onder de Honda-vlag. En of dat het komende jaar gevierd gaat worden, met tal van nieuwe producten en een publiekslieveling die net de Best Car Award van AutoGids heeft binnengerijfd: de kekke Honda E, met de E van Electric.

Vaste waarde

Winkels komen en gaan, maar de Honda-concessie op de hoek van de Tongersesteenweg in Sint-Truiden blijft bestaan. Al 45 jaar kunnen Honda-rijders er terecht voor de nieuwste modellen die persoonlijk door André en Veerle Coenegrachts toegelicht worden, net zoals André’s ouders dat al in 1971 deden. Vandaag zijn het nog steeds de zuinige Honda-motoren die kopers aanspreken, gecombineerd met veel binnenruimte en een praktische inrichting. Dat Honda al sinds 1999 benzinehybrides met een lage CO2-uitstoot ontwikkelt, maakt dat ook sportieve modellen zoals de Civic Type-R en de NSX-supersportwagen in het gamma kunnen blijven.

Nieuwe realiteit

Sinds 2020 heeft Honda met de ‘E’ ook een rein elektrisch voertuig in de aanbieding. Eentje met verleidelijke retro-looks, maar ook met de modernste EV-techniek om grootstedelijke verplaatsingen zonder emissies te kunnen maken. De jury en de lezers van het gerenommeerde tijdschift AutoGids waren er dermate van onder de indruk dat ze het model pardoes tot Best Small Electric Car van het afgelopen jaar bombardeerden. Vanaf 2022 krijgt het hele Honda-gamma trouwens een stroomstoot, om naast particulieren ook fleetklanten te kunnen overtuigen van de intrinsieke Honda-kwaliteiten die een interessante fiscaliteit faciliteren.

DELEN