Sinterklaas is het land uit, haal de kerstslingers maar boven. Ben je net zoals mij een kerstfan? Maar heb je geen zin om je interieur om te toveren tot een bombastische kerst walhalla, compleet met losgeslagen elfjes en ‘hohoho-bling-bling’? Dan moet je vooral verder lezen ☺

Wit, goud & groen

Als ik aan mijn favoriet kerst-moodboard denk dan zie ik vooral wit, goud en groen. ‘Keep it simple’ is mijn favoriete aanpak voor het decoreren bij Kerst. Ik verkies als decoratie neutrale kleuren en gebruik ook graag wat ruwere materialen zoals onbehandeld steigerhout, glas en dennentakken.

Je moet zeker niet overdrijven, enkele kerst gerelateerde decoratie items doen de truc al. 

Thinkstyle kerstinspiratie
Jip hardboard €20, porseleinen veer Madam Stoltz €4,95, marmeren klok Zuiver € 84,50, Huisje Räder €12,95, Theelichtje House Doctor €9,95

 

Glazen houder House Doctor € 74,95, ledkaarsen House Doctor v.a. €12,95

Christmas calories don’t count, …

Een witte kerst staat ook dit jaar niet op het programma maar laat dat je niet tegenhouden om er binnen een snowy white Christmas van te maken.

De lezers die mij kennen zullen niet verbaasd opkijken als ik zeg dat mijn favoriete kersttrend de Botanische is. Deze trend draait om de kleur groen en natuurlijke materialen zoals hout. Vorig jaar was deze kerstversiering al helemaal hip, maar nu kunnen we er écht niet meer omheen. 

Het kerstdiner is voor mij één van de hoogtepunten op kerstavond! Ik kan bij kerst urenlang genieten van het tafelen met familie en dat is uiteraard nog leuker als deze tafel heerlijk gestyled is. Gebruik mooie onderleggers in een natuurlijk materiaal zoals riet. Werk af met gouden theelichtjes en mooie groene takken.  Gouden servies is voor mij de kers op de kersttaart.

( Madam Stoltz €27,95 set van 4)

Make it a december to remember

Er is niets dat herinneringen of sfeer het beste kan oproepen dan een heerlijke geur. Prikkel daarom ook je reukzin met heerlijke geurkaarsen in huis. Kies een geur die voor jou de ultieme kerstsfeer in huis brengt. 

De geurkaarsen van Bridgewater (€24,95) brengen bij mij de pure kerstmagie naar boven. Bovenop de zalige geur in huis krijg je ook nog een warm gevoel vanbinnen. Want Bridgewater zorgt ervoor dat voor iedere kaars die verkocht wordt, er een kind in een derdewereldland voor minstens 1 dag eten heeft. 

Tip: een geurkaars dient niet als sfeermaker, dat doe je namelijk met theelichtjes. Laat een geurkaars daarom maximaal een uurtje branden. De geur hangt dan alvast in je huis en het vet dat langzaam afkoelt zorgt voldoende verspreiding van heerlijk aroma in huis. 

geurkaarsen van Bridgewater (€24,95)

Als we over een warm gevoel praten kan ik niet anders dan afsluiten met nog iets te vertellen over de prachtige wenspot van 37° ( €34,5) . Sinds kort mijn favoriete decoratiestuk in huis.

Wenspot 37°

In deze pot zitten namelijk 365 wensen. En deze zijn geplooid tot W’tjes door mensen met veel talent in zorgcentra en psychiatrische instellingen in Vlaanderen. Aan elke pot vind je een extra wens van de warme mens die geplooid heeft. Als jij zo’n wenspot koopt of krijgt, kan je via de postkaart iets leuks schrijven en posten naar de maker. Een klein gebaar van medemenselijkheid met 37° graden warmte als gevolg! Super leuk als kersttip maar ook fijn om op kerstavond rond de tafel te laten gaan en de wensen hardop voor te lezen. Warme wensen voor warme mensen.

Lach  , feest,  koester, wens , heb lief , verwonder – Ik wens jullie een heerlijk kerstfeest en een sprankelend nieuwjaar toe. 

Liefs,

Julie

Redactie voorzien door Julie Corigliano van Thinkstyle

Alle decoratie en geschenkartikelen in dit artikel
verkrijgbaar bij Thinkstyle – Houthalen