Flash Magazine gaat op zoek naar de kriebels voor de Tour de France in Limburg. Daarom spreken we deze maand met enkele mensen die toch wel een stevige link hebben met de wielerwereld. Deze keer contacteerden we Inn Stevens. De supervrouw van Jelle Vanendert. Jelle fietst mee in de Ronde van Frankrijk en Inn is daar maar al te trots op. Wij stelden deze wielrennersvrouw enkele vraagjes…

Dag Inn, wat doe jij in het dagelijkse leven?

Ik ben momenteel volop bezig met de opening van onze baby en kinderwinkel nniMinn. Daar komt dan de opvoeding van onze kindjes, Sente 12 , Lisse 5 en Robyn 1 nog bij.  Sinds de geboorte van ons eerste dochtertje Lisse heb ik loopbaanonderbreking bij de politie genomen. Dit om voor de kinderen te kunnen zorgen en ja hoor… ook voor Jelle 😉.

Hoelang moet je je partner missen tijdens de ronde?

Hijzelf is vanaf dinsdag (3 juli ) weg en de tour is tot 29 juli, dus eigelijk bijna een maand. Maar al bij al valt het nog mee hoor… Want nadat mijn oudste zoon, die ook koerst, een driedaagse gereden heeft, reizen we door naar de tour en gaan we enkele dagen kijken tot aan de kasseienrit. Nadien staat nog een bezoekje op de rustdag gepland.

Hoe verliep de voorbereiding op de Tour bij jullie thuis? Was er een andere menu? Ander levensritme? Stress?

Jelle is sinds de klassiekers niet veel thuis geweest. Slechts een dag of acht, gok ik. Van een hoogtestage naar de Ronde van België en dan weer naar de Dauphine terug op hoogtestage. De dagen dat hij thuis was wordt er wel rekening gehouden met wat hij wil eten afhankelijk van de trainingen, maar dat is ook een gewoonte voor ons. Dus eigelijk moesten we ons niet echt aanpassen of in een ander ritme gaan leven. Jelle eet zelfs heel graag frietjes en wil graag eens een frietje als hij terug komt van de koers.

Kijk je er naar uit om in Frankrijk te gaan supporteren? 

Ja! De eerste week reizen we een paar dagen af om te supporteren en dat vinden de kindjes super leuk. Dan kunnen ze hun papa aan het werk zien. We maken de verplaatsing dus met veel plezier, ook al zullen we niet heel veel bij Jelle kunnen zijn.

Ga je zelf regelmatig fietsen?

Vroeger heb ik zelf gekoerst, maar helaas zit fietsen er voor de moment niet echt in. Bovendien is mijn conditie echt beneden nul. Buiten naar school fietsen met Lisse en af en toe wat korte fietstochtjes met de kindjes, rij ik nog weinig met de fiets.

Wat is je favoriete fietsroute/ fietsbestemming in Limburg?

Tgoh, Limburg fietsparadijs hé! 😃 Het fietsroutenetwerk heeft veel mooie plekjes. Helaas heb ik weinig tijd om ze te verkennen!

Heb je een speciale herinnering aan de tour?

De rit die Jelle won in 2011. Hij had vooraf al met een lach gezegd dat hij een rit voor me zou winnen. En ja hoor… een paar dagen voor de rit op Plateau De Beille, werd hij al tweede. Toen ik hem ’s avonds belde zei hij “Ik ga toch proberen een rit voor jou te winnen.” Toen ik Jelle als eerste over de eindstreep zag rijden, was ik dan ook dolgelukkig. Een gevoel dat je nooit meer vergeet! Helaas, was ik er op het moment van zijn overwinning niet. Ik was die tour twee weken in Frankrijk, de eerste week en de laatste. Op het moment van zijn overwinning niet. Maar die hebben we later dan wel gevierd!
 

Zie je in de toekomst een Belg de tour winnen?

Ik denk van niet, maar zelf ben ik niet zo op de hoogte van het Ronde-talent in België. Het zou alleszins wel mooi zijn.
 

Misschien zou het nog mooier zijn als het een Limburger was?

Ja natuurlijk! Dan zetten we alles in op Jelle 😉!
 

Wie voorspel je als tourwinnaar van dit jaar?

Even een hulplijn inschakelen…  Euhm… Nibali!
Bedankt Inn voor het leuke interview. Wegens de hele redactie van Flash Magazine wensen we jou en Jelle een onvergetelijke Tour de France toe!