Yes! Graag lanceren we een nieuwe rubriek op Flashmagazine.be. Hiervoor zullen we elke maand een korte babbel houden met een Limburger die verhuisde naar het buitenland. Zo ontdekken we of deze personen het gezellige Limburg missen en waarom ze hun vertrouwde thuisbasis verlieten. Onze eerste Limburger in het buitenland? Dat is Safak Celik!
 
Naam: Safak
Leeftijd: 36 jaar
Geboren te: Heusden-Zolder
Verblijfsplaats: Singapore
Burgerlijke staat: in een relatie
Kids: nee
Beroep: ik help bedrijven met het beheren van hun zakenreisbudget als regional account manager voor de Apac regio
Hobby’s: lekker eten, reizen, gamen, een stapje in de wereld zetten met vrienden

Dag Safak, Vertel eens waarom heb je het gezellige Limburg verlaten?

Ik heb Limburg verlaten in oktober 2012 omwille van professionele redenen. Ik had een paar vrienden die al in het buitenland woonden en tijdens mijn bezoek aan één van hun sprak een avontuur in het buitenland mij ook aan.
Na het updaten van mijn CV, heb ik een spontane sollicitatie gestuurd naar onze business partner in Istanbul, Turkije. In oktober 2012, was het zover. Anderhalve maand na mijn spontane sollicitatie, ben ik naar Istanbul verhuisd. Daar werkte ik tot januari 2015.

Werkte? Daar werk je nu dan niet meer?

Nee dat klopt (lacht Safak). In februari 2014, werd ik uitgenodigd op een trouwfeest van een bevriend Belgisch koppel in Thailand. Zij woonden toen in Singapore. En daar gebeurde het onverwachte. Op dat trouwfeest heb ik mijn huidige vriendin, die Singaporese is, leren kennen. We hebben onze relatie in stand kunnen houden ondanks de lange afstand tussen Istanbul en Singapore. Maar in januari 2015 ben ik naar Singapore verhuisd omdat het een logische stap was in mijn carrière en ook omdat ik dichter bij mijn vriendin wilde zijn.

Was België verlaten voor jou een moeilijke stap? Ik denk het niet?

Niet echt, nee. Ik ben een Turkse Belg en heb een dubbele nationaliteit.  Verhuizen naar Istanbul was zeker geen zware aanpasssing. Verhuizen van Istanbul naar Singapore was ook geen zware aanpassing omdat ik het land al een paar keer had bezocht. Bovendien woonden er al meerdere vrienden van me.
 

Ben je een gelukkige inwoner van Singapore?

Zeer zeker! Singapore is een zalige stad om in te wonen en een perfecte gateway naar de rest van Azië. Het is hier altijd zomer met een gemiddelde temperatuur van 32 graden. Zelfs als het regent, zal de temperatuur nooit onder de 20 graden zakken. Zalig, toch?
 

Kom je nog vaak naar België? Limburg?

Ik probeer om minstens één keer om de twee jaar naar België te komen. Mijn ouders en broers wonen hier bovendien nog steeds. Ik heb ook nog meerdere vrienden die in Limburg wonen. Verder probeer ik mijn bezoek ook altijd tijdens Pukkelpop te plannen. Zo kan ik nog eens heerlijk doorzakken op deze Limburgse festivalweide.
 

Is er een plekje in Limburg waar je meteen naartoe gaat als je terug thuis bent voor enkele dagen?

Ik zal de lijst kort proberen te houden (lacht Safak). Ik moet en zal tijdens mijn bezoek aan Limburg een heerlijke kebab gaan eten bij Ali Baba in Zolder. Ook een ijsje van Ijs Rossi op de Lindeman in Heusden-Zolder mag niet ontbreken. Bijpraten met mijn vrienden en familie doe ik het liefst tijdens een heerlijk diner bij de Spork in Heusden-Zolder of bij het heerlijke vleesrestaurant Rauw in Heusden. Daarbovenop probeer ik ook zoveel mogelijk op café te gaan. De prijs voor een pintje bier in Singapore draait immers rond de 9 euro.
 

Zal je voor altijd in het buitenland blijven of zijn er toch plannen om ooit terug te komen?

Het plan is om voor altijd in het buitenland te blijven. Of dat voor altijd in Singapore zal zijn is wel nog een vraagteken. Zo zijn er nog verschillende landen waar ik wil wonen en werken. Bijvoorbeeld Thailand, Japan, Turkije of Australië.
Bedankt Safak. Wij wensen je nog heel veel succes toe met alles wat je doet daar in het buitenland!

Ben of ken jij een Limburger in het buitenland en wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Twijfel niet en contacteer ons. Stuur een mailtje naar info@intermedia.be