“Als je creatief bent, is er áltijd een oplossing”

Maak kennis met ons bevallige covermodel: Palmira Proietti! Deze Limburgse schone met Spaanse en Italiaanse roots pendelt tussen Limburg en Ibiza, waar ze samen met haar team de make-up op professionele shoots en catwalks organiseert, workshops geeft en met haar mobiele Pow(D)er Bar vrouwen nóg mooier helpt maken.

Hoe is je passie voor mode en beauty ontstaan?

Palmira: “Dat zit er al van zeer jong in. Mijn mama maakte zelf kleding en zo ben ik zelf ook achter de naaimachine gekropen. Tijdens mijn tienerjaren droeg ik vaak zelfgemaakte creaties, de ene al succesvoller dan de andere. Maar hé, dat waren de eighties natuurlijk …” (lacht) “Ik ben handelsingenieur en internationale marketing gaan studeren, maar altijd met het oog om in de beauty- en modesector terecht te komen. Vervolgens heb ik verschillende commerciële functies gehad bij bedrijven als Levi’s & Dockers Europe, JBC en Maasmechelen Village, maar ik wilde toch creatiever aan de slag gaan en ben dan een opleiding make-up en styling gaan volgen. Dat is op korte tijd geëvolueerd van bijberoep naar hoofdberoep tot een vennootschap. Vandaag kan ik rekenen op een fantastisch team van 22 getalenteerde freelancers in België die me ondersteunen.”

Met zo’n succes, dat je intussen een tweede vestiging hebt op Ibiza met nog eens 10 freelancers. Waarom heb je voor dit zonnige eiland gekozen?

“Ik wilde altijd al internationaal uitbreiden. Tijdens mijn studies heb ik een jaar in de Verenigde Staten gewoond en toen heb ik beseft dat ik van eender waar wil kunnen werken. Als ik mijn laptop en smartphone heb, kan ik eigenlijk altijd aan de slag. Zeker nu ik een team van freelancers heb waarop ik echt kan rekenen. Zo hoef ik niet meer fysiek bij elke job aanwezig te zijn: dat geeft me ook voldoende vrijheid en flexibiliteit. Ibiza was een logische keuze voor me: ik hou van de hippie happiness die er heerst en van de rustigere ingesteldheid. De jaren voordien heb ik veel te hard gewerkt, en op Ibiza kan ik mijn werk-privébalans beter vinden. Bovendien is er op Ibiza prachtige natuur voor shoots en evenementen en zijn er nog veel opportuniteiten.”

Hoe kijk jij zelf naar beauty en make-up?

“Met make-up kan je je sterke punten accentueren en kleine foutjes camoufleren. Maar ik vind het belangrijk dat het wel natuurlijk blijft. Mijn motto? ‘Be happy with yourself.’ Met mijn werk probeer ik vrouwen dan ook de beste versie van zichzelf te laten zijn.”

Je hebt er ongetwijfeld heel veel, maar op welk project ben je het meest trots?

“Dat moet mijn Pow(D)er Bar zijn, een mobiele beautybar waarin we op verplaatsing touch-ups, workshops en zelfs minifestivalletjes in de tuin geven. Dit concept heb ik vorig jaar voor de eerste keer uitgerold in de vipruimte van de Versuz op Pukkelpop, mijn favoriete festival ooit! Daar heb ik zo’n enthousiaste reacties gekregen van collega’s, mede-ondernemers en vrienden, dat ik drie dagen met een big smile heb rondgelopen. Heerlijk!”

Wat staat er nog op je (professionele) bucket list?

“Ik ben altijd al heel ambitieus geweest en sta open voor opportuniteiten. Natuurlijk leven we nu in een vreemde periode, want wat ik doe blijft een contactberoep. Evenementen zijn er nu minder, maar met de Pow(D)er Bar kunnen we toch nog leuke dingen doen. Ik ben heel positief ingesteld en geloof dat er altijd een oplossing is, zolang je maar creatief blijft! Maar mijn belangrijkste prioriteit is toch wel gelukkig zijn. Ik vind het belangrijk dat ik ook als mens blijf groeien en kan blijven doen wat ik graag doe, zowel op zakelijk vlak als privé.”

Make Up: Palmira van Palmira Proietti Agency
Foto’s: Muchigraphy
DELEN