De eindejaarsperiode is voor velen de warmste en gezelligste tijd van het jaar. Toch komt er ook heel wat organisatie bij kijken die voor spanning kan zorgen: cadeautjes, het kerstmenu, decoratie… Op het laatste nippertje nog beginnen met je kerstboom volledig op te tuigen? Daar bedanken wij voor! Begin vroeg genoeg met je kerstboom te versieren. Zo kan je er niet alleen langer van genieten, het bespaart je bovendien ook stress tijdens de drukste periode van het jaar.

Een stijlvolle kerstversiering hoeft niet ingewikkeld te zijn

Beter een echte of plastic kerstboom?

De vraag die elk jaar terugkomt: haal je de plastic kerstboom terug boven, of ga je toch voor een échte naaldenboom? Dat is vooral een persoonlijke keuze op basis van smaak en functionaliteit. Met kleine kinderen of viervoeters in huis, is bijvoorbeeld niet iedereen fan van een echte boom. Vanuit milieustandpunt is er in elk geval geen uitgesproken voorkeur. De klimaatimpact van beide soorten is immers moeilijk te bepalen. De bottom line is vooral “hoe langer je een boom gebruikt, hoe lager de milieubelasting”. Of dat nu een naaldenboom is die je opnieuw plant, of een plastic boom is die je terug naar de zolder verbant. Hoe dan ook, van elke soort kerstboom valt iets moois te maken! Maar hoe begin je daaraan? Soms zie je door de (kerst)bomen het bos niet meer. Met onze decoratietips hieronder komt alles goed!

Je kerstboom als eyecatcher van je woonkamer!

Het aanbod kerstdecoratie kan al eens overweldigend aanvoelen. Begin daarom met één of twee accentkleuren of een thema te kiezen als houvast. Heb je je versiering gekozen? Dan begint het echte werk! Probeer je kerstballen doordacht te plaatsen: werk met verschillende diepteniveaus  om een bombastisch gevoel te vermijden. Eenvoudige, effen kerstballen plaats je bijvoorbeeld beter dichter tegen de stam. De echte pronkstukken? Die verdienen natuurlijk alle aandacht! Geef je mooiste kerstballen dan ook een mooi plekje helemaal vooraan in je boom. Merk je dat er toch heel wat open ruimte is die je niet krijgt opgevuld? Denk er dan ook eens aan om bloemen of takken toe te voegen. Het hoeven niet enkel kerstballen te zijn! 

 

Bekijk hier de instructie video

 

Heb je toch nog wat meer tips nodig of doe je graag nog wat inspiratie op?

www.paliflora.be • Facebook Paliflora •  Instagram Paliflora

DELEN