Je wil je woning verkopen en er graag wat extra geld aan overhouden? Dat heb je zelf in de hand! Als verkoper heb je immers de kans om je woonst zodanig te pimpen dat vrijwel iedere kandidaat-koper er meteen weg van is. Met een minimale investering turn jij je vastgoed om in een klein paradijs. Hoe? Aan de hand van deze tips!

Maak je woonst ‘Instagrammable’

Jij ziet misschien niet meer dat je interieur intussen wat gedateerd is maar kandidaat-kopers merken het meteen. Spendeer je een minimaal budget aan enkele eyecatchers, dan verdien je dat bij de verkoop dubbel en dik terug. Koop bijvoorbeeld een tweedehandse designzetel en geef die een prominente plek in de woonkamer. Schilder je muren wit, vervang oude gordijnen, plaats een oogstrelende koffiemachine op het aanrecht en zet hier en daar een grote plant of ruiker verse bloemen neer.

Timing, timing en nog eens timing! 

Ben je niet gehaast om je woning te verkopen, wacht dan geduldig het juiste moment af. Huizen, maar ook appartementen, ogen veel aantrekkelijker bij mooi weer. Vermijd dus de winterperiode en kies voor de lente om je woonst te koop aan te bieden. Ook tijdens de zomervakantie waag je je liever niet op de woningmarkt, dan zijn veel mensen met verlof en is er minder interesse.

Volg de actualiteit

Naast de periode van het jaar, hou je best ook wat rekening met de actualiteit. Soms worden er maatregelen genomen om de aankoop van een nieuwe woonst aantrekkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld de verlaging van het schrijfgeld van een eerste woonst in Vlaanderen. Aarzel niet om hier gebruik van te maken, kopers zullen sneller toehappen.

Ga voor clean maar huiselijk

Je interieur hou je liefst strak, maar zeker ook neutraal: familiefoto’s en tekeningen van de kinderen haal je best van de muur. Tegelijk wil je wel dat kopers zich meteen thuis voelen in jouw huis. Dat doe je door te zorgen voor een aangename geur: bak bijvoorbeeld een appelcake net voor ze over de vloer komen of zet de droogkast aan zodat alle vertrekken heerlijk naar wasverzachter ruiken.

Opgeruimd staat netjes

Zorg er ook voor dat je hebt opgeruimd: volle wasmanden of onopgemaakte bedden zijn echte afknappers. Hou het zowel binnen als buiten netjes: richt je tuin in en zorg ook daar voor kleur en geur door strategisch wat bloempotten neer te zetten of je terras barbecue-proof te maken. En tenslotte: werk alle kleine gebreken weg. Hang een lampenkapje rond peertjes, zorg overal voor plintjes en repareer wat stuk is. Succes!

 

DELEN