Yes! Voor onze rubriek Limburger in het buitenland, namen we dit keer contact op met de leuke dame, Kim Hendrickx. Waar Kim naartoe verhuisde en of ze ons gezellige Limburg mist? Dat ontdek je hier!

 

Dag Kim,
Fijn dat ik je enkele vraagjes mag stellen voor Flashmagazine.be! Hoe zou jij jezelf voorstellen aan onze lezers?

Wel … Ik ben Kim Hendrickx, geboren te Beringen in juni 1978. Ik kom uit een warm gezin. Mijn ouders zijn Guido en Christa. Zij wonen nog steeds in Korspel, Beringen. Ik heb ook een oudere zus, Petra. Zij woont ondertussen in Heidelberg, Duitsland. Momenteel woon ik samen met mijn man in Londen en daar werk ik als interieurontwerpster bij een keukenfirma.

Je woont nu in Londen maar je avontuur startte in Kaapstad geloof ik?

Klopt. Ik verhuisde in 2002 naar Kaapstad, waar ik ongeveer 12 jaar gewoond heb. De reden voor die verhuis naar Zuid-Afrika, was een ex-vriend die ook van België was. Onze relatie liep spaak na ongeveer 6 jaar. Maar ik had het heel erg naar mijn zin in Zuid-Afrika. Bovendien had ik er een goede job en een leuke vriendenkring opgebouwd. Hierdoor besloot ik om te blijven.

En daar ontmoette je dan plots jouw prins op het witte paard?

Yes! Ongeveer 7 jaar geleden heb ik dan mijn man ontmoet, Iaian Puttock. Een Zuid-Afrikaan afkomstig uit Kaapstad.  In 2015 zijn we getrouwd op een prachtig wijndomein in Franschhoek.

Jullie leken zo gelukkig in Zuid-Afrika en toch verhuisden jullie?

Ja, onze verhuis was telkens nodig voor de job van mijn man. We hebben samen ook nog 18 maanden in Johannesburg gewoond. En nu wonen we ongeveer 2,5 jaar in Londen.

Vind je al dat verhuizen niet zwaar?

De eerste verhuis was het zwaarst. Ik ben eigenlijk met heel weinig verhuisd naar Zuid-Afrika, enkel een koffer met wat kleren en persoonlijke spulletjes. Telkens als ik op bezoek was in België, nam ik wel wat extra spulletjes van thuis mee terug naar Kaapstad.

Deze verhuis was een aanpassing in de zin dat ik mijn vrienden en familie heel hard miste. En ook de dagdagelijkse dingen in België. In Zuid-Afrika werkt alles een beetje anders, maar daar geraak je snel wel aan gewend. Het gemis van de familie en vrienden werd echter nooit gemakkelijker.

De verhuis naar Londen ging dan gemakkelijker?

Zoals altijd heeft het een tijd nodig om gewend te geraken aan een nieuw land en een nieuwe omgeving. Maar we hebben familie van mijn man in de buurt wonen en ondertussen hebben we ook een goede vriendenkring opgebouwd.  Ja hoor, wij zijn hier best gelukkig. En, misschien nog het beste van al: we wonen nu toch weer wat dichter bij België, dus het is ook wat gemakkelijker om af en toe eens op bezoek te gaan.

Je komt vaker op bezoek in België zeg je? Ook in Limburg? 

Tja, ik zeg wel dat het gemakkelijk is. Maar we doen het nog niet regelmatig genoeg. We proberen toch een 3 à 4 keer per jaar af te komen. En dan trekken we natuurlijk naar Limburg. Maar onze familie en vrienden komen ook wel eens op bezoek bij ons. Londen is gelukkig niet meer zo ver als Kaapstad.

Wat mis je het meest in Limburg?

Mijn familie en vrienden. En het lekkere eten, Belgische frietjes en mosselen. Heerlijk!

Is er een plekje in Limburg waar je meteen naartoe gaat als je terug thuis bent voor enkele dagen? 

Hasselt staat altijd op het lijstje omdat we daar graag naartoe gaan om te terassen en te shoppen. En Maastricht (Nederland) krijgt ook een frequent bezoek.

Zal je voor altijd in het buitenland blijven of zijn er toch plannen om ooit terug te komen?

Wie zal het zeggen. Mijn man en ik reizen graag, en Iaian is een surfer dus ooit zien we het wel zitten om terug wat dichter bij de kust te wonen, in Zuid-Europa ofzo. Zeg nooit, nooit hè…

Bedankt Kim. Je klinkt alvast heel gelukkig! Wij wensen je alvast, waar het ook mag zijn, nog een fantastische toekomst toe.


Ben of ken jij een Limburger in het buitenland en wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Twijfel niet en contacteer ons. Stuur een mailtje naar info@intermedia.be