Wissel van de wacht bij Ford Boes in Wellen

Na precies 50 jaar dienst herstructureert de Familie Boes zijn activiteiten. De leiding over de Wellense Ford-garage komt daarmee in handen van Bart Snyers, die de concessie vanaf 2021 met dezelfde gedrevenheid als zijn voorgangers het nieuwe decennium in mag loodsen.

Estafette
Ford Boes is al 50 jaar een begrip in de regio Wellen, Borgloon en Tongeren. Jozef Boes richtte de garage in 1970 op, waarna zijn zoons Kris en Frank zijn levenswerk verderzetten. Nu de broers zich voornamelijk op het Autotransportbedrijf Boes gaan concentreren, is de tijd gekomen om vers bloed aan het roer van de Ford-concessie te zetten, om de garage het nieuwe decennium in te loodsen. Maar niet getreurd, Kris en Frank zullen de gemoedelijke sfeer en het familiale karakter op de Steenweg naar Borgloon blijven bewaken, samen met de nieuwe filiaalleider Bart Snyers die klaar staat  om zijn schouders onder de zaak te zetten.

Nieuwe realiteit
Anno 2021 staat de autowereld voor een van de belangrijkste mijlpalen in zijn 140-jarige geschiedenis: de doorgedreven elektrificatie van personenwagen en lichte bedrijfsvoertuigen om aan strikte CO2-eisen van de EU te voldoen. Ford beantwoordt die vraag met 40 geëlektrificeerde voertuigen tegen 2022, met de rein elektrische Mustang Mach-E voorop. Beschouw die EV gerust als het elektrische broertje van de sportieve Mustang, maar dan met een crossover-carrosserie en een emissieloze aandrijflijn die op één laadbeurt wel 600 km ver raakt. Spreekt voor zich dat Garage Boes nu al uitgerust is om aan dergelijke wagens te werken, met personeelslieden die alle nodige opleidingen op zak hebben. En of ze in Wellen klaar zijn voor de geëlektrificeerde doorstart.

DELEN