Weet wat je wilt en laat je niet tegenhouden door je angsten Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen! Voor de meesten van ons is het een hele worsteling om vrijuit ons zelf te laten zien en voor onszelf op te komen. In dit artikel geef ik enkele tips die je daarbij kunnen helpen.
In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen die hun keuzes laten beheersen door hun angsten en onzekerheid en door hun vrees voor het onbekende. Vaak kiezen zij de weg van de minste weerstand, enerzijds omdat dit het meest veilig lijkt en anderzijds omdat zij niet goed weten hoe anders. En als dat goed voelt, is dat helemaal prima zo. Maar als je naar binnen luistert en je voelt iets knagen – een vaag gemis of gebrek aan voldoening – is dat een signaal dat je jezelf tekort doet. Ik zie veel mensen die zich lang genoeg hebben gevoegd in van alles en nog wat, die lang genoeg hebben gezorgd dat alles draaiend blijft en nu ook verlangen naar meer tijd en ruimte voor zichzelf. Zij worstelen met de vraag hoe zij beter voor zichzelf kunnen opkomen. Herken je dat ook? Ga dan na wat jouw keuzes bepaalt.

Lifecoach Angela Bitonti: laat je niet tegenhouden door je angsten! - Flashmagazine

Je leven als ontdekkingsreis

Voor jezelf opkomen betekent geen halve compromissen meer sluiten omdat je niet beter weet. Voor jezelf opkomen betekent weten wat je wilt en daarvoor staan. En als je niet goed weet wat je wilt, kom in beweging en ga op zoek naar dingen die je blij maken en waar jij energie van krijgt. Laat je niet weerhouden door angsten en tegenslag. Maak je leven tot een ontdekkingsreis en je zult versteld staan wat voor moois je allemaal gaat ontdekken en hoeveel vervulling en blijdschap dit je brengt. Leef het leven dat bij jou past. Omdat jij het waard bent!

Lifecoach Angela Bitonti: laat je niet tegenhouden door je angsten! - Flashmagazine

Luister naar jezelf, wees eigenwijs

  • Ga op zoek naar je passie. Waar wordt jij blij van? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat geeft je energie? Als je weet waar je naar verlangt, kun je makkelijker voor jezelf opkomen en de voor jou juiste keuzes maken.
  • Durf nieuwe uitdagingen aan te gaan. Begin met kleine stapjes. Laat je daarbij niet weerhouden door angst en onzekerheid. Neem waar dat je angsten er zijn, maar laat je gedrag er niet door bepalen. Houd focus op je verlangens, daar doe je het voor!
  • Zoek steun. Houd contact met mensen die het je gunnen dat jij meer tijd en ruimte neemt voor jezelf. Praat met hen wanneer je het moeilijk hebt en even niet meer verder weet.

Lifecoach Angela Bitonti: laat je niet tegenhouden door je angsten! - Flashmagazine

Ik wens je van harte toe, dat jij kunt staan voor wat jij belangrijk vindt. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel blijer je daarvan wordt en hoeveel meer je dan gaat genieten van je leven!
Vraag jij je af hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Schroom dan niet om met mij contact op te nemen. Ik weet zeker dat ik jou kan ondersteunen en stimuleren op weg naar meer blijdschap en vervulling. Je bent van harte welkom!

Angela Bitonti