Mogelijk is in jouw leven niet alles verlopen zoals je zou willen, maar het heeft je wel gemaakt tot wat je bent. Kijk in de spiegel en wees ben blij met wat je ziet. De allerbelangrijkste relatie die je hebt, is die met jezelf. Dit begint ermee dat je in contact bent met jezelf. Als je niet weet wat dat is, kan je eens beginnen met tijd alleen door te brengen. 

Ervaar wat er in jezelf leeft

Door met jezelf te zijn, ervaar je eerder wat er in jezelf leeft, zoals gedachten, overtuigingen, emoties, gevoelens, verlangens, enz. Door op jezelf te zijn, ontdek je wie je bent, wat je graag doet, wat jouw eigen ritme is, wat werkelijk belangrijk voor je is en hoe jij jezelf kunt voeden. Met jezelf zijn is voor velen confronterend. Momenten van ups en downs horen hierbij.

 

Me-time is ontzettend belangrijk

Ja, je kunt overleven zonder me-time. Je kunt ook overleven zonder gezond eten. Maar de kwaliteit van je leven gaat ontzettend achteruit. Je kunt je onmogelijk ontplooien. En als je niet kunt groeien dan zul je vroeg of laat ongelukkig worden. En meestal eerder vroeg dan laat.

 

Alleen zijn met jezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om alleen te zijn. Zodra ze niet langer omringd zijn door anderen, worden hun eigen gedachten beter hoorbaar. En soms zijn die gedachten vervelend, ingewikkeld of overweldigend.

Het is belangrijk dat je alleen kunt zijn. Dat je vrede kunt hebben met jezelf. Dit geeft je meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis en meer veerkracht in vrijwel alle gebieden van je leven. Je hoeft niet elk moment te vullen met mensen en activiteiten. Je mag gewoon alleen zijn met jezelf, ook al is dat moeilijk in het begin. Simpelweg omdat dit je een beter mens maakt.

 

 

Dus maak het een prioriteit, net als gezond eten. Tijd voor jezelf nemen is goed voor jezelf zorgen. Zodat je een gelukkiger, liefdevoller, gebalanceerder, wijzer en succesvoller persoon kunt zijn. Besef dat tijd voor jezelf je een leuker mens maakt.

Liefs,

Angela

Angela Bitonti