Snak je ook naar wat cultuur? Wij lijsten voor jou enkele leuke lokale initiatieven op die allemaal corona-proof zijn. Voor de laatste updates check je altijd best bij de organisator met welke veiligheidsmaatregelen je best rekening houdt.  

HEDENDAAGSE KUNST IN HASSELT
Een nieuw gebouw in museum Z33

Voor het Hasseltse Z33 was de heropening extra feestelijk: na enkele jaren bouwen is hun spectaculaire nieuwe tentoonstellingsvleugel eindelijk klaar. Laat je verrassen door de bijzondere architectuur en hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en film.

OP KAMP IN GENK
tot 30 augustus – Muziek & drankjes

 

Geen Genk on Stage dit jaar, wel Zomerkamp: een zomerse hotspot voor jongeren in het hart van de stad. Nog tot 30 augustus kan je er met je bubbel terecht voor verfrissende drankjes, feestjes-vanop-je-stoel en natuurlijk een streepje muziek. 

MIJNSITE ZWARTBERG IN GENK
Kunst en dieren in Labiomista 

Op de oude mijnsite Zwartberg in Genk vind je nu LABIOMISTA, het immer evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen. In de mooie directeurswoning krijg je een overzicht op de geschiedenis van de site en het werk van Vanmechelen.  Het omliggende domein is een dierentuin en een beeldenpark tegelijk. 

OLMENHOF IN HERK-DE-STAD
zondag 30 augustus 2020 – Herk Geniet Picknickconcert

Een kleinschalige picknicknamiddag voor jong en oud met leuke covers gebracht door twee steengoede lokale bands:  ‘Sunday Drive’ en ‘The Hellbillies’. Picknick (food & drinks) moet je wel zelf voorzien. Gratis toegang, maar verplicht reserveren.

AMBIORIXKAZERNE IN TONGEREN
De zomerse melodie van september 

Kurt Overbergh (Ancienne Belgique), Joost Fonteyne (Klarafestival), Eppo Janssen (Pukkelpop), en Irene Rossi (Couleur Café) vullen elk één zaterdagavond in september een muziekdoos. In elke doos is er plaats voor vier muzikanten, verspreid over de gigantische binnenplaats van de Ambiorixkazerne in Tongeren. Wanneer de dozen opengaan, geniet het publiek van een intiem, akoestisch concert.

WIJNGAARD KASTEEL DE CLEE BORGLOON
19 september 2020 – Nocturne 

Knisperende vuurpotten die wijnranken verlichten. Een rondleiding doorheen de wijngaard, opgeluisterd door poëzie en een streepje muziek. Tijdens dit feeërieke schouwspel kan je ook proeven van een hapje en een glaasje wijn. Een magische sfeer in een uniek decor!

 

DELEN