Deze supersimpele taart boordevol blauwe bessen is heerlijk en snel gemaakt, het is alleen wachten geblazen op de oven. Je geduld wordt wel beloond, want het is een fantastisch ontbijt of dessert!

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  •  200 g suiker
  • 120 g melk
  • 80 g arachideolie
  • 2 eitjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 g blauwe bessen

Voor het korstje

  • 30 g boter
  • 80 g suiker
  •  1 ei

Aan de slag!

1. Verwarm je over voor op 180°C.

2. Meng de ingrediënten in de volgorde van hiernaast met elkaar en schep er de blauwe bessen onder.

3. Bekleed een springvorm met een diameter van

28 cm met bakpapier en giet er het beslag in.

4. Bak gedurende 30 minuten op 180°C.

5. Smelt de boter en roer er de suiker en het ei onder.

6. Verdeel het mengsel over de taart en bak nog 30 minuten verder.

DELEN