Stel je eens voor… Een soort datingsprogramma om de perfecte kat voor jou te vinden. Klinkt fantastisch, toch? Daarom ging het het Dierenasiel van St-Truiden op zoek naar een adoptieprogramma dat helpt om een kat te vinden die bij de levensstijl van een nieuwe eigenaar past en vooraf inzicht geeft in de persoonlijkheid, gewoontes en interesses van de asielkat.

A match made in heaven!

Dit adoptieprogramma is het enige programma dat de persoonlijkheid en interesses van een kat test en zoekt naar een nieuwe eigenaar met dezelfde persoonlijkheid en interesse, zodat er een match is tussen nieuwe eigenaar en kat die intens en duurzaam kan worden.

Het dierenasiel van St-Truiden werkt met het adoptieprogramma: “Meet Your Match”. Uit studies is gebleken dat het ‘matchen’ van de juiste persoon bij de juiste kat niet alleen de slaagkansen van een adoptie sterk verhogen maar ook de tevredenheid van de nieuwe eigenaar en het welvoelen van de kat positief beïnvloeden.

Meet Your Match

We doen alles om het welzijn van de dieren en hun slaagkansen op herintegratie te optimaliseren. Onder begeleiding van dierengedragstherapeut Dany Grosemans (www.Dierengedrag.be) zijn we op zoek gegaan naar een goed matchingprogramma en zijn we bij Meet Your Match uitgekomen.

Het is ontwikkeld door Dr. Emily Weiss in de VS en de methode heeft zich bewezen in vele ASPCA asiels verspreid over de VS en is van toepassing op alle katten ouder dan 9 maanden. Sinds 2013 zijn onze medewerkers getraind en werden we erkend als eerste Belgische dierenasiel om met dit unieke programma te werken.

Hoe de Meet Your Match Test werkt? Dat is simpel! 

1 – Met een reeks testen volgens de meetyourmatch-methode, stellen we vast welke kattenpersoonlijkheid de asiekat heeft.

2 – Vervolgens gaan we uitzoeken welke verwachtingen en levensstijl de kattenliefhebber heeft.

3 – Met deze informatie kunnen we voor jou de perfecte kat vinden en kunnen we bekomen dat de verwachtingen van zowel het baasje als de kat worden ingevuld.

Zelf op zoek gaan naar jouw perfecte poezenmatch?

Het programma heeft ondertussen zijn meerwaarde bewezen en zowel onze medewerkers als vele adoptanten zijn er enthousiast over. Wil jij zelf eens testen welke kat bij jou past? Twijfel dan niet om ons dierenasiel te contacteren!

dierenasiel Sint-Truiden