Hmm, mosselen! Wij zijn er dol op. En dat we enkel mosselen kunnen eten in de maanden met een ‘r’? Dat behoort ondertussen echt wel tot het verleden. Gelukkig kunnen we tegenwoordig smullen van mosselen van juli tot april. Reden te meer om eens wat meer te gaan experimenteren met deze heerlijke mosselen. Daarom geven wij de komende weken drie heerlijke recepten mee om eens wat anders te maken dan een gewone mosselen natuur!

Mosselrecept 1: pasta met mosselen en olijven

Schrijf dit al maar op je boodschappenlijstje. Dit heb je nodig voor deze heerlijke pasta met mosselen en olijven voor vier personen:

  • 2 kg mosselen
  • 125 gram zwarte ontpitte olijven
  • 10 tomaten
  • 1 rode ui
  • 5 knoflook teentjes
  • olijfolie
  • 500 gram spaghetti
  • tijm
  • rozemarijn
  • bladpeterselie
  • salie
  • peper
  • zout

 

Haal de potten en pannen maar boven

Heb je alles in huis gehaald voor deze heerlijke pasta? Perfect! Om te beginnen snijd je 125 gram zwarte ontpitte olijven in ringetjes en verdeel je 10 tomaten in grote stukken. Daarna kuis je 2 kg mosselen en kook je ze gaar. Wanneer ze gaar zijn, laat je ze even afkoelen.

Haal de mosselen daarna uit bijna alle schelpen en fruit een fijngesneden rode ui en 5 gehakte knoflookteentjes in 6 eetlepels olijfolie. Daaraan voeg je ¾ van de tomaten toe en dit laat je zolang sudderen tot er van de tomaten een saus is geworden. Doe er enkele takjes tijm, rozemarijn en salie bij en laat dit nog 10 minuten trekken op een zacht vuurtje.

Verwijder de kruiden en breng de saus op smaak met peper en zout. Tenslotte kook je 500 gram pasta spaghetti of lintpasta beetgaar en meng je er voorzichtig de mosselen, de resterende tomaten, de olijven en een beetje bladpeterselie onder.

Klaar?! Serveer het gerecht heet op tafel met nog enkele van de overgebleven mosselen in hun schelp. Wedden dat jij en je tafelgenoten zullen smullen van dit heerlijke mosselrecept?