Waarom zouden we ook in de slaapkamer niet de puntjes op de ‘i’ zetten, door middel van fraaie details die er toe doen. Nachtkastjes bijvoorbeeld zorgen er voor dat jouw bedroom er al een stuk minder kaal uitziet. 

Pimp jouw nachtkastje!

In feite zijn nachtkastjes gewoon onmisbaar. Alleen al puur om hun praktisch nut. Je kunt er je wekker op plaatsen of een glas water voor als je ’s nachts een droge mond hebt. Dit is tevens de ideale plek om een tijdschrift of een boek neer te leggen. Kortom, je houdt hiermee de dingen die je binnen handbereik wilt houden, op armlengte.

Maar je moet de decoratieve elementen niet schuwen. Het wellicht kleinste meubelstuk in huis is bijzonder geschikt om er een leuke vaas of een fotokadertje op neer te zetten. Die persoonlijke toets ontbreekt nog al eens in deze omgeving. In veel slaapkamers worden er leeslampjes naast of boven het bed gehangen. Soms krijgen die een plek op het kastje. Maar hoeveel leuker is een nachtkastje dat zelf licht uitstraalt via een glazen plaat? Sfeerrrrr!

In een slaapkamer mag gespeeld worden

De meeste kastjes zijn ook inzetbaar als opberger. In de lade(s) kan je dan allerlei spullen stoppen; handdoekjes, medicijnen, muggenspray, speeltjes… Als daar geen dingen bij zitten die je aan het oog wilt onttrekken, volstaan open vakken. En als je geen nood hebt aan opbergruimte, is het misschien leuker om te opteren voor een bijzettafeltje of een trendy krukje.

Massief mag het er zeker niet uitzien en er is al helemaal geen verplichting om dezelfde stijl of lijn als je bed aan te houden. Al zijn sommige mensen er wel van overtuigd dat dit voor meer rust in je hoofd zorgt. Net zo zal een gestoffeerd nachtkastje resulteren in een wat warmere ambiance. Er staat nergens geschreven dat een nachtkastje daadwerkelijk een kastje op poten moet zijn. Laat je creativiteit de vrije loop.

zwevend nachtkastje
zwevend nachtkastje

Een zwevende variant die aan de muur werd bevestigd is een optie. Net als een kastje dat met behulp van kabels aan het plafond hangt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zoals een kleine nis waar je smartphone in kan. Dat blokkeert ook beter de stralingen naast je hoofd. Of diverse wandplankjes. Denk eens aan die typische wandhuisjes die wel eens als sleutelkastje worden gebruikt. Dergelijke oplossingen kunnen ook naast een hoogslaper. Is de ruimte erg beperkt? Een inklapbaar nachtkastje is superhandig.